Meteorolojiden altı bölge için sağanak uyarısı!

Paylaş

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinde Trakya’nın kuzeybatısı, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı, Bayburt il geneli ile Gümüşhane’nin güney çevrelerinin yer yer çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanaklı olacağı tahmin ediliyor.

Paylaş

Marmara’nın doğusu, İç Ege, Karadeniz, İç Anadolu, (Hatay hariç) Akdeniz, (güneybatısı hariç) Doğu Anadolu’nun yarın yer yer çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanaklı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği öngörülüyor.

Paylaş

Hava sıcaklıklarının yarın, Marmara, Ege, Batı Karadeniz ve İç Anadolu’da yağışlı hava kütlesinin de etkisi ile 4-8 derece düşmesi beklenirken diğer yerlerde önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Paylaş

Rüzgarın, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla ülkenin doğusunda batı ve güneybatı yönlerinden orta kuvvette, Güneybatı Ege’de kuzeybatı, Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde güneybatı yönlerinden kuvvetli eseceği tahmin ediliyor.

Paylaş

Ankara’nın batısı ve kuzeyinde...

Paylaş

Ankara’nın batısı ve kuzeyinde…

Ankara’nın batısı ve kuzeyinde yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın öğleden sonra Ankara’nın batısı ve kuzeyinde (Polatlı, Ayaş, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere, Beypazarı) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın orta kuvvette ve yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Paylaş

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

nkara Valiliği’nden uyarı

Paylaş

nkara Valiliği’nden uyarı

Ankara Valiliği, şehrin batı ve kuzey kesimlerinde yarın sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini belirterek, olası ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı ve kuvvetli rüzgara karşı uyardı.

Paylaş

Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre; Ankara’nın batısı ve kuzeyinde yer alan Polatlı, Ayaş, Güdül, Kızılcahamam, Çamlıdere ve Beypazarı ilçelerinde yarın öğleden sonra beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli, metrekareye 10 ila 30 kilogram arası yağış düşeceğinin beklendiğinden meydana gelecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Malatya’nın 4 ilçesi için yağış uyarısı

Paylaş

Malatya’nın 4 ilçesi için yağış uyarısı

Meteoroloji 13’üncü Bölge Müdürlüğü’nce Malatya’nın Darende, Kuluncak, Akçadağ ve Hekimhan ilçeleri için yağış uyarısında bulunulup, olası su baskını ve yıldırım düşmesine karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.

Paylaş

Meteoroloji 13’üncü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi’nce 4 ilçe için yaptığı yağış uyarısında, “Ani sel, su baskını ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir” denildi.

AKOM İstanbulluları sel ve su baskınlarına karşı uyardı

Paylaş

AKOM İstanbulluları sel ve su baskınlarına karşı uyardı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentte gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen yağışa ilişkin vatandaşları uyardı. 

Paylaş

İBB’den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul’da hafta boyunca etkili olan bunaltıcı yaz sıcakları, bu geceden itibaren yerini daha serin ve yağmurlu bir havaya bırakmaya hazırlanıyor. AKOM ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, hafta boyunca 35-38 dereceler aralığında seyreden bunaltıcı sıcakların, rüzgarın kuzeyli yönlerden kuvvetlenmesi (30-60 km/s), sıcaklıkların 10-12 derece birden azalarak 25-27 derece civarına kadar gerilemesi bekleniyor. 

Paylaş

Bugün gece saatlerinden itibaren saat 03.00’ten yarın gece saatlerine kadar il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur, Anadolu Yakası’nın doğu ve kuzey kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanacağı tahmin ediliyor.

Paylaş

İBB ekiplerinin, kuvvetli yağışların sebep olabileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuz şartlara karşı tedbirlerini aldığı bildirildi. AKOM, vatandaşları, dolu yağışı ve su baskını ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı.

meteoroloji sağanak yağış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir