Zonguldak’ta çiftçilere yem bitkisi tohumu dağıtıldı

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “2023 Yılı Yem Bitkilerini Geliştirme Projesi”ni hayata geçirdi.

Bu kapsamda Zonguldak İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından finanse edilen proje ile çiftçilerin önemli bir girdisi olan kaba yem ihtiyacının karşılanması amacıyla yonca tohumu dağıtımı planlandı.

25 ton yonca dağıtımı

Bu kapsamda Zonguldak’ta çiftçilere 25 ton yonca dağıtımı gerçekleştirildi.

Çiftçilerin tohum ihtiyacı taleplerinin tamamı karşılanmış oldu.

Törene yetkililer katıldı

Devrek ve Çaycuma ilçelerinde gerçekleşen yonca dağıtım programına Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, İl Tarım ve Orman Müdürü Cemalettin Çataklı, ilçe müdürleri, teknik personeller, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

“Hayvancılığın en temel ihtiyacı olan yem ihtiyacının büyük bir kısmına katkıda bulunduk”

Programda konuşma yapan Çataklı daha önce ilimizden de yangın, sel, deprem gibi durumlarında afet bölgelerindeki yem ihtiyacını karşılama amacıyla yem gönderimi gerçekleştirildiğini belirterek şöyle konuştu:

Bu projeler çiftçilerimize kaliteli ve sertifikalı tohum temin etmeyi amaçlayan projelerdir. Çiftçilerimizin önemli bir maliyeti olan kaba yem ihtiyacını böyle projeler ile daha uygun ve ucuza temin etmekteyiz. Dağıtımız yaptığımız yem bitkisi olan yonca tohumu ile İlimiz gelişmekte olan hayvancılığın en temel ihtiyacı olan yem ihtiyacının büyük bir kısmına katkıda bulunmuş oluyoruz. Yine çiftçilerimiz Bakanlığımız tarafından verilen yem bitkileri desteklemesinden faydalanacaklardır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir