Zaniolo’dan Muhammed Emin Özkan anısına 17 numara

Cim-Bom’un Roma’dan yeni transferi Nicolo Zaniolo dün stada giderek çalışmalara destek verdi. Gönüllülerle birlikte koli taşıyan 23 yaşındaki İtalyan yıldız, depremde hayatını kaybeden 17 yaşındaki Muhammed Emin Özkan’ın anısına 17 numaralı formayı giyme kararı aldı.

Zaniolo, sarı-kırmızılı kulübün sosyal medya hesabından yayınlanan videoda deprem felaketiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Galatasaray’la 4,5 yıllık sözleşme imzalayan dünyaca ünlü futbolcu, “Muhammed ve Türk halkı için çok üzgünüm. Destek için ben yardımımı yaptım. Hepimiz katkıda bulunalım ve birlikte eskisinden daha güçlü olalım” diye konuştu.

Depremde kaybettiğimiz Muhammed Emin Özkan, Nicolo Zaniolo’nun Galatasaray’a transferinin gündemde olduğu günlerde İtalyan futbolcunun bir gol videosunu kişisel sosyal sosyal medya hesabından paylaşarak, “Erdenn abi naptınn senn” diye yazmıştı.
Galatasaray’dan dün yapılan açıklamada bir kez daha birlik beraberlik çağrısı yapıldı. Sarı-kırmızılıların mesajında, “Depremde hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz, hiçbirinizi unutmayacağız! Afet bölgelerine ulaştırılmak üzere, Nef Stadyumu ve Galatasaray Taçspor Tesisleri’nde yardımlarınızı bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

‘Türkiye tek yumruk oldu’

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, depremzedeler için Ali Sami Yen Spor Kompleksi’nde devam eden yardım toplama çalışmalarını yerinde inceledi.

Deprem sabahı yönetim kurulu olarak kriz masası oluşturduklarını aktaran Özbek, “Stadın iki katını lojistik destek için ayırdık ve insanlara çağrı yaptık. Her taraftan gönüllüler koştu geldi. Türkiye tekrar tek yumruk oldu” dedi.

İstanbul’dan deprem bölgesine gönderilen yardım malzemeleri için büyük bir depo tuttuklarını aktaran Başkan Özbek, “Bugün 46. tırı sevk ediyoruz. Lojistik firmalar bize büyük destek veriyor. Bölgede binalar yerle bir oldu. İnsanların günlük ihtiyacının dışında bir de barınma ihtiyacı doğdu. Bu itibarla önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile konuştuk. Onlar konteyner kent kurma çabasında. Sayın bakana konteyner kenti desteklemek istediğimizi söyledim. ‘İlk etapta 100 tane konteyneri sevk edelim’ dedim. O da memnun oldu” ifadelerini kullandı.

Dursun Özbek sözlerine şöyle devam etti: “Her kulüp, her vatandaş, her sivil toplum kuruluşu bu acıyı hafifletmek için gönüllülük esasıyla çalışıyor. Türk insanının hasletinde bu var. Milletimle, camiamla gurur duyuyorum. Bugünlerde bir araya gelip yaraları sarmak için elimizden geleni yapıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir