Yüzü porselen gibi ışıldatan tonik! Meğer gözeneklerin azılı düşmanı pirinçmiş

Sosyal medyada tekrar viral olan pirinç suyu toniği parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır. Ayrıca pirinç suyu cildi nemlendirmeye, lekeleri gidermeye ve kırışıklıkları ortadan kaldırmaya yardım eder. Bu faydalı ürünü evde hazırlamak çok kolay.

Pirinç suyu nasıl hazırlanır?

Pirinç suyu hazırlamak için kullanılması gereken tek şey pirinç ve sudur. 2 su bardağı pirinci soğuk suyla iyice yıkayıp süzün. Pirincin üzerindeki fazla nişastayı almak önemlidir. Ardından pirincin üzerine 4 su bardağı su ekleyip biraz karıştırın. Devamında suyu süzebilirsiniz.

Süzdüğünüz suyu cam bir kavanoz veya şişeye doldurun. 1-2 gün oda sıcaklığında bekletin. Ardından kullanıma hazır olacak. Daha etkili olması için buzdolabında bekleterek cilde uygulayabilirsiniz. Pirinç suyunun etkilerine inanamayacaksınız.

Düzenli kullanımı, cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olur ve koyu lekelerin görünümünü azaltır. Pirinç suyu, doğal olarak cilt tonunu açma ve aydınlatma özelliklerine sahiptir. Cilde doğal bir ışıltı ve parlaklık kazandırır.

Pirinç suyu, cildin nem tutma kapasitesini artırır. Nemlendirici etkisi, cildin daha yumuşak ve esnek olmasını sağlar. Ayrıca cildin su kaybetmesini önleyerek hep nemli kalmasına yarar. Kullandıkça etkisini fark edeceksiniz. Düzenli kullanımı, geniş gözeneklerin görünümünü azaltır. Pirinç suyu, sıkılaştırıcı özellikleri sayesinde cildin pürüzsüz görünmesini sağlar.

Pirinç suyu, cilt üzerinde yatıştırıcı bir etki yaratır. Kızarıklık ve hassasiyet gibi cilt tahrişlerini hafifletir. Asyalıların rutini haline gelen doğal tonik bebeklerde pişikler için de kullanılıyor. Pirinç suyu, antibakteriyel özellikler taşıdığı için akne ve siyah noktaları da önler.

Pirinç suyu, cilt bariyerini güçlendirerek dış etkenlere karşı koruma sağlar. Bu, cildin daha dirençli ve sağlıklı kalmasını sağlar. Cildin pH dengesini korur. En iyi sonuçları elde etmek için pirinç suyu toniğini günlük olarak kullanabilirsiniz. Pirinç suyunu hazırlarken olabildiğince doğal ve katkısız pirinç kullanmaya özen gösterin.

Pirinç suyunu taze olarak kullanmaya özen gösterin ve fazla miktarda hazırlayıp buzdolabında uzun süre bekletmekten kaçının. Cildinizdeki etkilerini kısa süre içinde fark edeceksiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir