Yüzü hem çiziyor hem tahriş ediyor! ‘Peeling’ deyip geçmeyin, sebebi ‘şeker’ değil

Peeling cilt bakımında önemli bir işlem. Ölü cilt hücrelerinden kurtulup gözeneklerinizi temizleyerek sivilce, ince çizgi ve kırışıklıkların görünümünü azaltan peeling aynı zamanda serumların ve nemlendiricilerin daha iyi nüfuz etmesini de sağlıyor. Tüm bunlara rağmen cildinize, özellikle de yüzünüz gibi hassas bölgelere peeling yapmak pek de doğru olmayabilir. Sevilen şeker peelingi vücudun diğer kısımlarındaki donuk cildin azaltılmasına yardımcı olurken, yüz cildi için çok sert kalabilir.

ŞEKER PEELİNGİNİN BİLİNMEYEN YAN ETKİLERİ

Şeker peelingi büyük şeker kristallerinden oluşuyor. Şeker peelingiyle amaçlanan kalıntıları ve ölü cilt hücrelerini temizlemek için bu granülleri cildinize masaj yapmak olsa da, şeker peelinglerinin sert doğası onları yüz cildi için çok sert hale getirebilir. Bu peelingler özellikle normal şeker kullanıyorsanız ciltte küçük yırtıklar oluşturabilir ve hasara yol açabilir. Yüz bölgesinde şeker peelingi kullanmak, tahriş, kızarıklık, kuruluk ve çizilmelere yol açabileceğinden, dikkatli kullanılmalı. Üstelik bu yan etkiler yalnızca mağazadan veya internetten satın aldığınız ürünler için değil, daha ince beyaz ve kahverengi şeker granülleri kullansanız bile ev yapımı peelingler için de geçerli.

YÜZÜNÜZ İÇİN EN GÜVENLİ PEELİNG

Daha hafif peelingler haftalık peeling için uygun olsa da, yalnızca küçük, yuvarlak şekilli parçacıklara sahip olmaları durumunda bu söz konusu. Yeni bir yüz peelingini yüzünüze sürmeden önce kolunuzda denemeyi ihmal etmeyin. Eğer kullandığınız peeling vücudunuz için çok sertse, yüzünüz için daha da aşındırıcı olabilr.

ALFA HİDROKSİ ASİTLER (AHA’LAR)

Sitrik, laktik ve glikolik asitleri içeren AHA’lar, cildinizin görünümünü ve hissini iyileştirmeye yardımcı olur ve cilt yüzeyini temizler. Aşındırıcı parçacıklar yerine bu asitleri içeren ürünler ölü cilt hücrelerinden kurtulmak için daha doğru olabilir.

BETA HİDROKSİ ASİTLER (BHA’LAR)

Belki de en iyi bilinen BHA, gözeneklerinizdeki ölü deri hücrelerini çözerek çalışan salisilik asit olabilir. Salisilik asit tonerlerde, temizleyicilerde ve losyonlarda bulunur ve tahriş, soyulma gibi cilt problemlerini önler. Ancak dikkat etmeniz gereken bir şey daha var. Aynı anda birden fazla salisilik asit içeren ürün kullanmamalısınız.

ŞEKER PEELİNGİ İÇİN EN UYGUN NOKTALAR

Cildinizde tahriş olan bir bölge olmadığı sürece, şekerli peelinglerin vücutta kullanılmasında bir sorun yaşanmaz. Özellikle dirsekler, dizler ve topuklardaki aşırı kuru, pürüzlü cilt lekeleri için şeker peelingi idealdir. Kurumayı önlemek için ellerinize de şekerli peeling bile kullanabilirsiniz.

Şeker kristallerinin sert dokusu nedeniyle tahriş, yara ve kızarıklık olan bölgelere şeker peelingi kullanmaktan kaçınmanızı öneririz. Şeker peelingi kullandıktan birkaç gün sonra düzelmeyen herhangi bir yan etkiyle karşılaşırsanız bir dermatolog desteği almanız gerekiyor demektir. Hassas cildiniz, egzamanız veya herhangi bir iltihaplı cilt rahatsızlığınız varsa, şeker peelinginden kaçınmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir