Yumuşatıcı kullanmadan çamaşırları yumuşatın! Deneyen herkes memnun

Çamaşır yıkamak gerçekten ustalık ister. ‘Ne var ki çamaşır yıkamakta makineye atıyorsun yıkıyor’ demeyin. Hangi çamaşırın hangi programda ne derecede yıkanması gerektiğini hesaplamak da zorlu lekelerden kurtulmak da çaba gerektirir.

Ancak zamanla bu çaba alışkanlığa döner ve çamaşır yıkama konusunda ustalaşırsınız.

Kimileri toz deterjanın daha etkili olduğunu kimileri bazı çamaşırların toz bazı çamaşırların sıvı deterjanla yıkanması gerektiğini düşünür.

Hatta içimizden bazıları evde kendi deterjanının kendi yapıyor bile olabilir. Çamaşırlarınızı yıkarken hangi ürünü kullanacağınız tamamen size kalmış ancak kullandığınız ürünün makinenize zarar vermediğinden emin olmanız gerektiğini de hatırlatmakta fayda var.

Deterjan kısmını geçip yumuşatıcı kısmına gelelim. Söz konusu çamaşır yıkamak olduğunda en tartışmalı konulardan biri yumuşatıcı kullanımıdır diyebiliriz.

Bazı kullanıcılar yumuşatıcının çamaşırları olumlu yönde etkilediğini düşünürken bazıları yumuşatıcının alerjileri tetiklemesi başta olmak üzere insan sağlığı için zararlı olduğunu düşünür.

Peki yumuşatıcı kullanmadan çamaşırları yumuşacık yapmak mümkün mü? Elbette mümkün. Çamaşır yıkayanlar yumuşatıcı bölmesinin yerine az miktarda bebe yağı konulması halinde çamaşırların yumuşacık çıktığını söylüyor. Yine bir diğer çamaşır yıkayan grup ise çamaşır makinesine değil de kurutma makinesi toplarına bebe yağı dökülmesinin de aynı etkiyi yarattığını söylüyor.

Her iki formülü de deneyenler bebe yağının çamaşırları yumuşattığı konusunda hem fikir siz de istediğiniz yöntemi deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir