Yumuşadıysa tek hamlede kurtarın! Soymadan dilimleyin, bozulma derdi yok

Yaz aylarında tüketilen domateslerin tadı bambaşka olur. Birçok kişi de kışın lezzetli bir domates tüketebilmek için saklama yöntemlerini deniyor. İşte kışlık domatesleri aylarca bozulmadan saklamanın yolu.

Eğer aldığınız domatesler olgunlaşmadıysa oda sıcaklığında saklayabilirsiniz. Doğal süreciyle olgunlaşacaktır. Bu süre zarfında domateslerin tamamıyla kırmızı ve yumuşak hale geldiğini göreceksiniz.

En iyi sonuçlar için domatesleri doğrudan güneş ışığından uzakta, serin ve karanlık bir yerde saklayın. Güneş ışığı domateslerin düzensiz şekilde olgunlaşmasına neden olabilir ve lezzetini etkiler. Ayrıca sapları aşağıya gelecek şekilde yerleştirmek, zarar görmelerini ve ezilmelerini önler.

Buzdolabında domatesleri saklarken havalandırmalı bir plastik torba kullanarak havanın sirkülasyonunu sağlayabilir ve çürümeye engel olabilirsiniz. Daha az nemli bir ortam domateslerin uzun süre dayanmasını sağlar. Buzdolabının sebzelik kısmı daha nemlidir. Dilimlenmiş domatesleri hava geçirmez bir kapta buzdolabında saklamak tazeliğini korumak için faydalı bir yoldur.

Eğer dilimlenmiş domateslerin üzerini streç filmle kapatmadan saklarsanız, domateslerin su kaybederek hızlıca kurumasına neden olabilirsiniz. Kesilmiş domateslerin yüzeylerini etraf ile daha az temas ettirmeye çalışın. Gelişebilecek herhangi bir bakteri, küf oluşumunu tetikleyebilir.

Domatesleri aylarca saklamak için konserve yapabilirsiniz. Özellikle menemenlik domates kahvaltıların lezzetini artıracak. Bunun için ihtiyacınız olan malzemeler domates, zeytinyağı ve tuzdur. Malzemeleri pratik bir şekilde karıştırıp orta ateşte ısıtın. 1 saat pişirdikten sonra cam kavanozlara alabilirsiniz.

Domatesleri yıkayıp kabuklarını soymadan dilimleyerek dondurabilirsiniz. Geniş bir tepsiye dilimleri dizip bu şekilde dondurabilirsiniz. Donan dilimleri bıçak yardımıyla tepsiden çıkarıp buzdolabı poşetlerine doldurun. Bu saklama yöntemi sayesinde domatesler taze kalarak her türlü yemek için kullanılacak.

Büyük bir derin dondurucunuz varsa domatesleri bütün halinde de saklayabilirsiniz. Sap dibindeki yeşil bölümleri bıçakla oyarak çıkarın. Ayıklanan domatesleri bir kap veya buzdolabı poşetine yerleştirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir