YSK Başkanı Yener’den önemli açıklamalar


YSK Başkanı Ahmet Yener oyunu kullandığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yener şu ifadelere kullandı: “YSK Başkanı Ahmet Yener öncelikle tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde hanımı rahmetle, minnetle anıyoruz. Şehit annelerimizin  ellerinden öpüyorum. Bugün aynı zamanda 14 Mayıs Demokrasi Bayramı. Seçimlerin tüm Cumhurbaşkanı adaylarımıza, milletvekili adaylarımıza, siyasi partilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Şu ana kadar seçimlerimiz problemsiz devam etmektedir. İnşallah bundan sonraki süreçte de herhangi bir problem yaşamadan süreç devam edecektir. Bu sürecin Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum”

Bir gazetecinin “Sosyal medyada özellikle bazı sandıklardan gelen iddialar var. Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce’nin oy pusulasının olduğu noktayı karalamak yönünde bir iddia var, doğru mudur?” sorusuna şu yanıtı verdi: 

“Bu iddianın doğruluğunu biz de teyit edemedik. Tüm sandık kurulu başkanlarımıza gerekli ikazlar ve uyarılar yapılmıştır. Dün de kurulumuz açıkladı. Şu anda Cumhurbaşkanı aday pusulasında yasa olarak değişiklik yapmak mümkün değildir. Dört aday yer almaktadır. Buradan tekrar yineliyoruz; Herhangi bir adayın pusulada üzerinin çizilmemesi gerekmektedir. Bu konuda sandık kurulu başkanlarımıza gerekli ikazlar yapılmıştır” 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir