Yorgunluğu bir çırpıda alan ‘Epsom’ mucizesi! Bakımda yaygın, akneyle mücadele ediyor

Epsom tuzunun banyolarda kullanıldığında veya topikal olarak uygulandığında kasları gevşetmeye, stresi azaltmaya, detoksifikasyonu artırmaya yardımcı olduğu söylenir.

Epsom tuzunun bu amaçlar için uzun bir kullanım geçmişi olsa da, yararlılığı üzerine bilimsel çalışmalar hala devam etmektedir ve bireysel reaksiyonlar farklılık gösterebilir.

Epsom tuzu, peeling ve cilt yatıştırıcı özellikleri nedeniyle cilt bakım ürünlerinde önemli bir bileşendir. Banyo tuzlarında, peelinglerde ve maskelerde yaygındır.

Epsom tuzu standart bir akne tedavisi olmasa da, bazı insanlar onun peeling ve cilt yatıştırıcı özelliklerinin akneyle mücadelede yardımcı olabileceğini düşünüyor.

Epsom tuzu ve suyu koyu kıvama gelene kadar birleştirerek bir macun yapın. Bu macunu yüzünüze maske olarak uygulayın, hassas göz çevrenizden kaçının. Ilık suyla durulamadan önce yaklaşık 10-15 dakika bekletin.

Epsom tuzu banyosu yüz aknesi için doğrudan bir tedavi olmasa da, bazı kişilerde akne oluşumuna yol açabilen stresi azaltmaya yardımcı olabilir. Stres azaltma, akneye meyilli cilde dolaylı olarak yardımcı olabilir.

Suda az miktarda Epsom tuzu eriterek yoğun bir siyah nokta tedavisi yapın. Temiz bir pamuklu çubuk kullanarak bu solüsyonu tek tek akne lekelerine uygulayın.

Durulamadan önce birkaç dakika bekletin. Yüzünüze Epsom tuzu sürerken, özellikle hassas veya tahriş olmuş bir cildiniz varsa, dikkatli olun.

Kötü bir etki görmediğinizden emin olmak için, önce cildinizin küçük bir yerinde test edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir