Yılmaz, Kurtulmuş ve Fidan Haniye’nin cenaze törenine katıldı

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye’nin cenaze töreni Cuma namazını müteakip Doha’daki İmam Muhammed bin Abdulvahhab Camisi’nde kılındı.

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani’nin de katıldığı cenaze töreninde, TBMM Başkanı Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Müsteşarı İbrahim Kalın, siyasi partilerden temsilciler ve milletvekilleri de yer aldı.Arap ve Müslüman ülkeler ile İslam coğrafyasından çok sayıda yetkilinin katıldığı cenaze töreninde Hamas Siyasi Büro Başkanvekili Halid Meşal ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Ali Muhyiddin el-Karadaği birer konuşma yaptı. Kılınan cenaze namazının ardından Heniyye’nin naaşı tekbirler eşliğinde camiden götürüldü.

DEFİN VE TAZİYE TÖRENİ

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ile milletvekilleri daha sonra İsmail Heniyye ve koruması Vesim Ebu Şaban’ın cenazelerinin defin törenine katıldı. Doha’nın 15 kilometre kuzeyindeki Lusail’de bulunan mezarlıkta gerçekleşen defin işleminin ardından Kurtulmuş ve Yılmaz, İsmail Heniyye’nin oğulları ve torunlarına baş sağlığı diledi. Kurtulmuş, burada Hamas Siyasi Büro Başkanvekili Meşal’le de görüşerek taziyelerini iletti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz cenaze törenine ilişkin yaptığı açıklamada, “Tahran’da uğradığı menfur saldırı sonucu şehit olan Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye için, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen taziye merasimine ülkemizi temsilen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, değişik parti gruplarından milletvekillerimiz ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile katıldık. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Hamas Siyasi Büro Başkan Vekili Halid Meşal başta olmak üzere Hamas yetkililerine, merhum İsmail Heniye’nin oğulları Abdüsselam ve Hemmam Heniye başta olmak üzere ailesine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin en derin taziye dileklerini sunarak dayanışma duygularımızı ifade ettik. En zorlu şartlarda bile direncinde en küçük bir zayıflama olmayan mazlum Filistinli kardeşlerimizi tüm imkânlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edecek, 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti’nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz. Filistinli kardeşlerimize ve İslam âlemine tekrar başsağlığı diliyor, Şehit Heniye’ye cenaze merasimi dolayısıyla bulunduğumuz Doha’da Katar Emiri Şeyh Temim ve Katar yetkililerine ev sahiplikleri için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi. TBMM Başkanı Kurtulmuş ise, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye kardeşimizi, dualarla Refik-i A’lâ’ya uğurladık. Cenaze merasiminin ardından Heniyye’nin kıymetli ailesine ve Hamas Siyasi Büro Başkanvekili Halid Meşal’e şahsımız ve tüm Türkiye’nin taziyelerini ilettik.Aziz şehidimizin makamı yüce olsun, Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın” ifadelerini kullandı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yaptığı açıklamada, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye kardeşimizi, dualarla Refik-i A’lâ’ya uğurladık. Cenaze merasiminin ardından Heniyye’nin kıymetli ailesine ve Hamas Siyasi Büro Başkanvekili Halid Meşal’e şahsımız ve tüm Türkiye’nin taziyelerini ilettik. Aziz şehidimizin makamı yüce olsun, Rabbim onu cennetiyle, cemaliyle müşerref kılsın.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir