‘Yetkimi 10 Mart’ta kullanacağım’

Cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. 10 Mart’ta biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var” dedi. Bursa’da “İlk Oyum AK Parti’ye, İlk Oyum Erdoğan’a” programında gençlerle buluşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

MAYIS BİR BAŞKA OLACAK: Mayıs bir başka olacak, bu bahar bir başka bahar olacak. İnanıyorum ki siz gençlerimizle birlikte biz sandıkları bu defa çok farklı bir şekilde patlatacağız. 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde ilk defa oy kullanacak siz kıymetli gençlerimizle yol arkadaşlığı yapmamızı bize nasip eden Rabbime hamd ediyorum.

ERKEN DEĞİL GÜNCELLEME: (Seçim tarihinin 14 Mayıs’a çekilmesi) Bu bir erken seçim falan değil, seçimi öne almak, yapılan bu. Bir diğer adım olarak da biz burada aslında bir güncelleme yaptık. Cumhur İttifakı olarak da Devlet Bey’le bu görüşmelerimizi yaparak dedik ki ‘Zaman kaybına tahammül yok’. Bütün değerlendirmeleri yaptık ve adımı da buna göre atalım dedik. Resmi olarak Cumhurbaşkanının burada bir yetkisi var. 10 Mart’ta Cumhurbaşkanı olarak biz bu yetkimizi kullanacağız ve ondan sonra 60 gün süre var. O süreyi de YSK değerlendirecek, ama biz kararımızı mart ayının 10’unda açıklayacağız.

BU BİR SAMİMİYET TESTİ: (Başörtüsüyle ilgili anayasa değişikliği) Biz burada neyi istiyoruz? Diyoruz ki yasal düzenlemeyle her an her zaman bir değişiklik arayışına gidebilirler. Onun için gelin bu işi anayasa zeminine oturtalım, sağlam olsun. Bir daha da bu tür riskler, tehditler olmasın. Çünkü biz CHP’yi zaten tanırız, biliriz. Bu bir samimiyet testidir. Burada eğer dürüst, samimi davranıyorlarsa o zaman gelin beraberce şöyle 400’ün üzerinde bir oyu milletvekillerimiz olarak toplayalım. Anayasa değişikliğini yaparak bu işi artık bitirmiş olalım. Oldu oldu, olmadı, alternatif yollarımız var. Onları da deneyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir