Yeşim Meltem Şişli hakkında mütalaa

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreter Yardımcısı olduğu dönemde İSMEK’te yönetici olan bazı başörtülü kadınlara hakaret ettiği iddia edilen Yeşim Meltem Şişli hakkında, “hakaret” suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki İlknur Özdemir ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan duruşma savcısı, Yeşim Meltem Şişli’nin toplantıda kullandığı ifadelerle müştekilerin inançları gereği giymiş olduğu kıyafetleri hedef aldığını belirtti.

12 YIL 6 AYA KADAR HAPİS İSTEMİ

Toplantının ardından müştekilerin yanına danışman gönderildiğini ve müştekilerin 2020 yılında da işten çıkarıldığı anlatılan mütalaada, sanığın görevini kötüye kullandığı da belirtildi. Mütalaada Şişli’nin, “inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” ve “görevi kötüye kullanmak” suçlarından 3 yıldan 12 yıl 6 aya kadar cezalandırılması talep edildi. Verilen mütalaanın ardında sanık ve avukatlarına savunma için süre veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir