Yazdan kalma günler bitiyor! Meteoroloji tarih verdi

 Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzeydoğu ve güney kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Hatay’ın kıyı, Kahramanmaraş’ın batı ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre yağışların; Ordu, Giresun, Rize, Artvin kıyıları, Antalya’nın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli, güneydoğu ve doğu kesimlerde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

İSTANBUL’A YAĞIŞ GELİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Editörü Prof. Dr.Orhan Şen de sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada hava durumu tahminlerini paylaştı. 

Şen; “Bugün Perşembe tüm yurtta Yaz Havası devam ediyor. Sıcaklıklar ortalama ve biraz üzerinde. Aşırı sıcaklar yok bundan sonra da olmaz. Bugün Ordu, Giresun, Rize, Artvin kıyıları, Antalya’nın iç kesimleri, Isparta’nın doğu ve Konya’nın batısında yer yer kuvvetli yağışlar görülebilir.

Şen bir diğer paylaşımında ise; “İstanbul yaz havasında 30, Antalya iç kesimler yağışlı 32, İzmir 34 Ankara 28 Trabzon yağmurlu 28 C. Hafta sonu kuvvetli olmasa da Marmara’ya İstanbul’a yağış geliyor. Cumartesi Pazar. Sıcaklar yağışlı günlerde 1 derece düşer.” dedi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 29
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 30
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 35
Adana: Parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 34
Antalya: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra doğusunda yerel kuvvetli olmak üzere iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 32
Samsun: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Trabzon: Parçalı, yer yer çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 28
Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 37

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir