‘Yardımlara devam edin’

HABER MERKEZİ – Yaşam şartlarının gün geçtikçe zorlaştığı deprem bölgesinde ihtiyaçlar artarken, yapılan yardımların azaldığı gözleniyor. Hâlâ barınma sorunu yaşayan depremzedelerin olduğu afet bölgesinde çadır, konteyner öncelikli ihtiyaç. Temizlik sorunu çekilen bölgede tuvalet, duş ve hijyen malzemesi eksikliği ise hastalıklara davetiye çıkartıyor. AFAD ve Kızılay’ın acil ihtiyaç listesinde iç çamaşırı, kışlık kıyafet ve hijyen kiti (kadın pedi, bebek bezi, sabun, ıslak mendil vb) ilk sırada.

Köylere 110 çadır gönderdi

Osmaniye’de reklamcılık yapan Metin Bahçeci, atölyesini imalathaneye çevirerek hazırladığı 110 çadırı özellikle barınma sorunu yaşayan deprem bölgesindeki köylere ulaştırdı.

Deprem bölgesindeki en önemli ihtiyaçların başında gelen soba, adeta fabrikaya çevrilen okul ve belediyelerde üretilmeye devam ediliyor. Bilecik’in Gölpazarı Belediyesi de depremzedelerin üşümemesi için soba üretimini sürdürüyor.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın Belen ilçesinde afetzedelerin ihtiyacı olan soba, odun ve kömür başta olmak üzere gıda malzemelerinin yer aldığı yardım kamyonunu yola çıkardı.

Muş Valiliği, depremlerden etkilenen Nurhak ilçesinde, ahırları zarar gören besicilerin dışarıda kalan hayvanları için çadır ve branda dağıttı.

Elazığ’da 15 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak evini geçindiren Bayram Bozay, bir haftalık gelirini depremzedelere bağışladı. Bozay’ın bağış kararını duyan vatandaşlar ise 10 lira yerine daha fazla para vererek kampanyaya destek oldu.

Afyonkarahisar Ticaret Borsası üyeleri, deprem bölgesindeki Kızılay aşevlerinin yapacakları yemeklerde kullanılması için bağışlanan 22 ton kırmızı et bölgeye gönderildi.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde öğrenim gören Azerbaycanlı öğrenciler, gönüllü olarak afet bölgesine gönderilen yardım kolilerinin hazırlanmasında görev alıyor. Ara tatil için gittiği Azerbaycan’dan depremi duyup geri dönen Kamila Javadova (20), “Çok üzücü bir durum. Boşuna ‘Tek millet iki devlet’ demiyoruz. Acınız, acımızdır” dedi.

Bursa Gürsu’da öğrenciler, depremden etkilenen çocuklar için topladıkları oyuncakları paketleyip, deprem bölgesine yolladı.

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Vakıfbank İlkokulu Ana Sınıfı öğrencileri, pizza ve gezi için kumbaralarında biriktirdikleri paraları depremzede çocuklara oyuncak alınması için bağışladı.

Samsun’da, Karadeniz Bölgesi Rusça Konuşanlar Eğitim Kültür ve Dostluk Derneği (KATRUS) tarafından düzenlenen yardım etkinliğinde toplanan para, depremzede çocuklara bağışlandı.

Niğde’de Hüdavent Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, her gün bin 200 adet ekmek yaparak, depremzedelere ulaştırıyor.

İstanbul Başakşehir’de bulunan İsmail Kemal Demiröz Ortaokulu, deprem bölgesindeki öğrenciler için içerisinde 200 tane kırtasiye malzemesi olan çanta hazırladı. Çocukların yaptığı resimlerinde konulduğu çantalar okul müdürü ve veliler tarafından Adıyaman’a gönderildi.

Amasya’da bilgisayar hayaliyle biriktirdiği bin 23 TL’yi depremzedeler için bağış yaparken, “Allah bana daha çok verir” sözlerini sarf eden 10 yaşındaki ilkokul öğrencisi Özcan Veysel Dalakçı’ya, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bilgisayar hediye edildi. Hediyeye çok sevinen Özcan, beyin cerrahı olmak için derslerine daha gayretle çalışacağını söyledi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde her hafta cuma günü meydanda kurulan yöresel ürün stantları, bu hafta depremzedeler için dayanışma etkinliğine dönüştü. Kırsaldaki kadınlar ile şehirde yaşayan kadınların güçlerini birleştirerek yaptıkları ürünler, “deprem yardımı” yazısını gören vatandaşlar tarafından yoğun talep gördü.

Kızılay’dan çocuk dostu alan

Kızılay’ın 270 psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarının desteği ile afet bölgesinde “çocuk dostu alanlar” kuruldu. Alanda, çocukların deprem travmalarından uzaklaşması için oyun terapisi düzenleniyor.

Sarıkız’ın parasını bağışladı

Kars merkeze bağlı Çorak köyünde yaşayan Asiye Kadiroğlu (57), “Sarıkız” ismini verdiği düvesini satıp, elde ettiği 13 bin lirayı depremzedelere bağışladı. Köylerde tandırlarda pişirilen ekmekler de poşetlendikten sonra deprem bölgesine gönderildi.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kurulan yöresel ürün stantlarından elde edilen gelir, depremzedelere bağışlanacak.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir