Yardım seferberliği

Sincan ilçesinden de 60’dan fazla TIR deprem bölgesine gitmek üzere yola çıktı. Kocaeli’de Gölcük Belediyesi ve Kızılay Gölcük Şubesi iş birliğinde başlatılan kampanya ile 11 TIR yardım malzemesi ve dört TIR dolusu su ve bin kişiye sıcak yemek hizmeti verecek aşevi ekipmanı deprem bölgesine gönderildi. Edirne’de Halk Eğitim Merkezi’ndeki 150 kadın, deprem bölgesindeki ihtiyaç sahibi kişiler için kıyafet dikmeye başladı.

Varillerden soba

Balıkesir’deki Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğretmenleri ve mezun öğrencileri varillerden üretmeye başladıkları sobaları deprem bölgelerine göndereceklerini söyledi.

Kastamonu’nun Pınarbaşı ilçesinde bir tekstil atölyesi depremzedeler için battaniye dikiyor. Karadeniz’de içlerinde kıyafet, yiyecek gibi ihtiyaçların olduğu çuvalları sırtlarında taşıyarak merkeze ulaştıran kadınlar “Nene Hatun”a benzetildi.

Elazığ’da bir annenin hazırladığı yardım kolisinin içinden çıkan not okuyanları duygulandırdı. Evladını kaybeden annenin notunda “Bebeğimi yeni kaybettim. Ona giydirmek nasip olmadı. İhtiyacı olanlar giydirsin” yazılıydı.

Kan bağışı için internetten randevu almayın

Depremzedeler için kan bağışında bulunmak isteyenlerin en yakın Kızılay Kan Merkezi’ne ulaşıp öncelikle form doldurmaları ve isim yazdırıp sıraya girmesi gerekiyor. Bağış yapmak isteyenlerin ilaç kullanmaması, bir yıl içinde ameliyat geçirmemiş olması, dövme, botoks gibi işlemlere sahip olmaması şartı aranıyor.

www.kanver.org sayfasından en yakın kan bağışı birimini bulup, şartlara uygun olup olunup olunmadığına bakılabiliyor. Öte yandan Kızılay’ın android ve akıllı telefonlara indirilebilen ücretsiz uygulamasıyla bağış yapabilirsiniz.

7’den 70’e

Depremzedelere yardım için Türkiye’nin her yerinde 7’den 70’e vatandaşlar seferber oldu. Doğu Karadeniz’de kadınlar da yardım çuvallarını taşırken, böylesine büyük bir afet karşısındaki dayanışma en büyük teselli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir