Yanmaktan kavrulmuş çeliklerinizi çöpe atmayın! 4 malzemeyle yepyeni yapmak mümkün

Yanan çelik ürünlerinizi temizlemek için lavabo açıcı gibi ürünlerin kullanıldığını ve işe yaradığını daha önce duymuş olabilirsiniz.

Ancak bu tip ürünler aşırı kimyasal içerdiğinden çay demlediğiniz, yemek pişirdiğiniz ürünlerde lavabo açıcı gibi ürünler kullanmamalısınız.

Ağır kimyasallar kullanmak yerine yanmış çelik ürünlerinizi parlatmak için işi bilen birine ehline de götürebilirsiniz. Ancak kendi çözümünüzü kendiniz bulmak istiyorsanız. Sizin için bir formülümüz var.

Bu formül için sahip olmanız gereken ürünler ise şunlar: Karbonat, sirke, 1 adet limon ve kaya kaya tuzunu bir tencere suyun içine dökün. Suyu kaynatın ve içine daha öncesinde yanmış ürününüzü ekleyin.

Diyelim ki siz yanmış bir çaydanlığınızı eski haline kavuşturmak istiyorsunuz bunun için yapmanız gereken şey karışımınızı yapıp kaynatıp çaydanlığı içine oturtmak.

20 dakika boyunca bu şekilde kaynayan suyun bütün yanan yerleri tertemiz yaptığını göreceksiniz ancak biraz sabırlı olmanız lazım.

Yaklaşık yarım saat süren işlemin ardından çaydanlığınızı suyun içinden çıkarın ve musluğun altında güzelce köpükleyerek yıkayın. Eğer ilk seferinde etkili bir sonuç elde edemediyseniz bu yöntemi tekrar deneyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir