Yağ şişeleriyle uğraşmanıza gerek yok! Temizlemenin 5 yöntemi varmış

Yağ, döküldüğü herhangi bir yerden kolayca çıkan bir madde değil. Mutfaklarda sık sık kullanılan yağlar, genellikle uzun, ince ve dar ağızlı cam şişelerde muhafaza ediliyor. Yağ şişeleri kullanım esnasında işimizi kolaylaştırsa da, iş temizliğe gelince bizi zorlayabiliyor. Tüm şişeyi yapış yapış yapan, bazen tıkanan yağlardan kurtulmak için deneyebileceğiniz yöntemleri sizin için derledik.

KAHVE TELVESİ

Yağ şişesini, kahve telvesiyle kolayca temizleyebileceğinizi biliyor muydunuz? Bunun için yarım çay bardağı kahve telvesini, 2 bardak su ile karıştırarak işe başlayın. Hazırladığınız karışımı huni yardımıyla şişeye aktarın ve şişenin ağzını elinizle kapatarak güzelce çalkalayın. Telvenin pütürlü yapısı iç yüzeydeki tüm kalıntıları kısa sürede söküp atar. Sonunda şişenizi bol suyla durulayabilirsiniz. Ancak şişe tamamen kurumadan yeni yağ koymamalısınız.

SİRKE

Temizliğin her alanında kullanılan sirke, yağ şişesi konusunda da imdadınıza koşar. 1 çay bardağı sirke ve 1 su bardağı suyu karıştırarak elde edeceğiniz karışımı şişenin içine aktarın. Şişenin ağzını kapatıp iyice çalkalayın. Eğer şişede hala yağ kalıntıları olduğunu düşünüyorsanız, bu işlemi birkaç kez tekrarlayabilirsiniz. İşlemin sonunda şişeyi bol suyla durulamalısınız.

KARBONAT VE KAYA TUZU

1 yemek kaşığı karbonat veya kaya tuzunu şişeye koyun. Üzerine 2 bardak su ekleyip çalkalayın. Dilerseniz bu temizlik karışımına yarım çay bardağı sirke de ekleyebilirsiniz.

LİMON

1 adet limonu sıkın ve 1 buçuk bardak sıcak su ile karıştırın. Karışımı yağ şişesine dökün ve yağ şişesinin tamamını doldurun. Şişenin dış kısmını limon ile de ovalayabilirsiniz. Kalıntılar çözüldükten sonra bol suyla durulamalısınız.

PİRİNÇ

Şişe temizliğindeki uygulamalardan biri de, pirinçle yapılıyor. Şişenin beşte birini dolduracak kadar pirinç eklemekle işe başlayın. Üzerine bulaşık deterjanı ilave edin. Şişede hafif boşluk kalacak şekilde su doldurup, hafifçe çalkalayın. Pirinç, cam yüzeydeki kalıntıları çözecektir. Ardından bol suyla durulayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir