Vaatte bulunulup işe alınmayan işçiye müjde

Mahkeme, yeni işverene güvenerek işinden istifa eden personelin işe başlatılmaması halinde, personelin mahrum kalınan kıdem tazminatı ile işe başlayana kadar doğan ücret alacağını işe almayan işverenden talep edebileceğine hükmetti. B.K. isimli işçi, çalıştığı iş yerinden, daha iyi şartlarda çalıştırılma vaadine inanarak istifa etti.

Aradan geçen süreye rağmen vaatte bulunan işveren, B.K.’yi işe almadı. Hem işinden hem tazminatından olan mağdur işçi, İş Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme, kıdem tazminatı ve diğer taleplerin kabulüne hükmetti. Davalı işveren kararı istinafa taşıdı.

‘Yazışmalar var’

Bölge Adliye Mahkemesi, emsal nitelikte bir karara imza attı. Yeni işverene güvenerek işinden istifa eden personelin, işe başlatılmaması halinde, personelin mahrum kalınan kıdem tazminatı ile işe başlayana kadar doğan ücret alacağını işe almayan işverenden talep edebileceğine hükmetti.

Kararda dava dosyasında yer alan içeriği inkar edilmeyen yazışmalara göre, davalının işinden istifasının istendiği ve davacının bu şekilde davrandığı belirtildi. Kararda “Sözleşmenin imzası için istenen belgelerin sunulması ve göreve başlamasının bildirildiği ve bu aşamada işe alınmasından vazgeçildiğinden; davacının kıdem tazminat miktarı ile yeniden işe girdiği süre kadar ücret alacağına dayalı zararını tazminat olarak talep hakkı olup mahkemenin kararı isabetli bulunmuştur” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir