‘Ülkeyi yönetecek durumda değiller’

MANİSA DHA – Akşener dün Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş’ın da katılımıyla Manisa’da seçmenle buluştu. Konuşmasında, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “Kazanırlarsa FETÖ sevinecek” sözlerine tepki gösteren Akşener, “Ne ara o cıvık cıvıklıkta FETÖ düşmanı oldun muhterem? Cem Yılmaz bile yanında hava gazı kalır. Aynı arkadaş, kazanırsak şampanya patlatacağımızı söylüyor ama o ağabeyler kazanırsa tertemiz alınları seccadeye değecekmiş. Haram yiyen, kul hakkına el uzatan, 6 yaşındaki kızları evlendiren, çocuklara tecavüz eden, kadınlar öldürüldüğünde kıyafeti şöyle denilen bir dönemde, senin alnının neresi tertemiz?” diye sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ı eleştiren Akşener, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Şimdi biz kazanırsak erkekler erkeklerle evlenecekmiş. Psikiyatristler bunları tedavi etmeli çünkü artık hiçbirinin cezai ehliyeti kalmadı. Bu ülkeyi yönetecek durumda değiller. Bir tanesi var yaşlı başlı bir ağabey. Kendisi başbakanlık da yaptı. İstiklal Marşı’nı kâğıttan okudu, belki görememiştir. Ama bu meydanı şereflendiren sizlere ‘İşgalci’ dedi. Onlar istiklal mücadelesi veriyormuş, kime karşı? Millete karşı. 30 yıldır aktif politika yapıyorum. Siyasi bir ailenin kızıyım. 50 yıllık bir hafızam var. İnanın böyle rezilliklerle dolu seçime ilk defa gidiyoruz.”

ABB Başkanı Yavaş ise “Gördüğünüz gibi maalesef seçimden başka her şeyi konuşuyoruz. Konuşulmayan tek şey insanların fakirliği, mağduriyeti. Bu sistemin bir an evvel değişmesi lazım” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir