Tuzlu su saçı mahvediyor! Denize girmeden bunları yapın

Tuzlu su saçınızı kurutabilir. Nemi çeker, bu da kırılganlığa ve kırılmaya yol açar. Uzun süre yüzdükten sonra saç uçlarınızı kuru hissedebilirsiniz.

Zahmetsiz plaj sonrası dalgalar o an iyi hissettirse de, tuzlu suya düzenli maruz kalmanın uzun vadede saç sağlığınızı nasıl etkileyebileceğinin farkında olmak önemlidir.

Tuzlu su, saçınızı sağlıklı ve parlak tutan temel doğal yağları yok eder. Zamanla saçlarınız zayıflayabilir ve sürekli olarak nemini ve besinlerini kaybettiği için hasara daha yatkın hale gelebilir.

Ayrıca, saçlarınızda boya varsa, tuz renginizin daha hızlı solmasına neden olabilir.Tuzlu suda yüzmeden önce ve sonra saçınızı temiz suyla durulamak, hasarı en aza indirmenin en basit yollarından biridir.

Önce durulamak, saçınızın emdiği tuzlu su miktarını azaltmaya yardımcı olur. Yüzmeyi bitirdiğinizde, tuz kalıntılarını gidermek için tekrar durulayın.

Ekstra koruma için plaja gitmeden önce durulanmayan bir saç kremi veya saç maskesi kullanmayı düşünün.

Özellikle uçlarınızda, saçınızı tuzlu suya maruz bırakmadan önce nemlendirici ve saçlarınızı nemle dolduracak bir ürün kullanmak önemlidir.

Saçınızı örgü veya topuz yaparak maruziyeti en aza indirmenizi ve dolaşmasını önlemenizi öneririz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir