Türkiye ile Japonya 100. yılda hedef büyüttü

Bu kapsamda Japon Dış Ticaret Teşkilatı tarafından düzenlenen Japonya-Türkiye İş Forumu, iki ülke arasındaki ticaret, yatırım ve ekonomik iş birliği konularını içeren ortak bir deklarasyonun imzalanmasına sahne oldu. Deklarasyonu Ticaret Bakanı Ömer Bolat ile Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanı Yasutoshi Nishimura imzaladı. Bakan Bolat, “İki ülke arasındaki karşılıklı ticaretin 5 milyar doları aşmasından büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Bu sene sonunda da 6 milyar dolara ulaşacağımıza inanıyoruz” dedi. İki bakanın görüşmesinde, finans, teknoloji ve yatırım iş birliği yapılması, yeşil dönüşüm çalışmaları, bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Öte yandan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da Japon Bakan Yasutoshi Nishimura ile enerji alanındaki iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenmesi planlanan Türkiye-Japonya Enerji Forumu’nun başlatılmasına ilişkin ortak bildiri imzaladı. Bu kapsamda, Japonya ile ‘Yenilenebilir Enerji, Enerji Verimliliği, Doğal Gaz ve Yeni Yakıtlar Teknolojiler’ ana başlıkları altında iş birliği geliştirilmesi planlanıyor.

Yasutoshi Nishimura da temaslarını, “Stratejik müttefiklik düzeyine yükseltmek için ikili ekonomik ilişkilerimizi daha güçlendirmek niyetindeyiz” şeklinde değerlendirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir