‘Türkiye hak ettiği yeri almaktadır’

ANKARA Milliyet – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında “30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk milletinin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur. Cumhuriyetimizin 100’üncü yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır” dedi.

Mesajına “Bugün, Büyük Zafer’in 100. yıl dönümüne ulaşmanın haklı gururunu yaşıyoruz” diyerek başlayan Erdoğan, “bayram sevincimizi paylaşan tüm dostlarımıza şahsım, ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Erdoğan, tarihi şanlı zaferlerle dolu milletin, her türlü yokluk ve imkânsızlığa rağmen yürüttüğü kurtuluş mücadelesini, 30 Ağustos 1922’de kesin ve tartışmasız bir zaferle neticelendirdiğini belirterek, “Büyük Zafer’le birlikte bugün üzerinde özgürce yaşadığımız toprakların ebedi ve ezeli vatanımız olduğu bir kez daha tescil edilmiştir. 30 Ağustos, esaret ve hürriyet arasında bir tercihe zorlandığında Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin, nelerden vazgeçebileceğinin en açık ispatı olmuştur” vurgulamasını yaptı. Artan üretim kapasitesi, her ay rekorlar kıran ihracatı, savunma sanayiinde hayata geçirdiği projeleri ve bölgesel sorunların çözümünde üstlendiği sorumluluklarla Türkiye’nin yeni dünya sisteminde hak ettiği yeri almakta olduğunu belirten Erdoğan, şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin 100. yaşını kutlayacağımız 2023, inşallah büyük ve güçlü Türkiye’nin inşasını müjdelediğimiz yeni bir milat olacaktır. Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin banisi, Büyük Taarruz’un Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop da mesajında, 30 Ağustos’un 100. yılının, gelecek nice 100 yılların müjdesi olduğunu vurgulayarak, “Başta bağımsız Türkiye fikriyle tarihimize altın sayfalar ekleyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu aziz vatan uğruna can veren tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun, Zafer Bayramımız kutlu olsun” dedi.

Ülkemiz ‘Barışın tatlı güneşi’ ile aydınlanacak

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında şunları kaydetti: “Ülkesini ve milletini esaretten kurtarmış bir kahraman olarak Ankara’ya dönen Büyük Önder, gençlik yıllarından itibaren kurduğu Cumhuriyet düşünü hayata geçirmek için, bu büyük zaferin hemen ardından işe koyulmuş ve bu düşü ‘Barışın tatlı güneşi…’ olarak tarif etmişti. Söz veriyoruz: Güzel ülkemiz “Barışın tatlı güneşi” ile aydınlanacak.”

 

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir