Türkiye ekonomisine 918 milyar TL kaynak

Ekonomiye bu dönemde 918 milyar TL’lik kaynak sağladıklarını belirten Gökhan Erün, “Aktif büyüklüğümüz 1.2 trilyon TL’ye ulaşırken, özkaynak kârlılığımız yüzde 39.7, sermaye yeterlilik rasyomuz ise yüzde 16.5 oldu. Nakdi kredi hacmimiz 623 milyar TL olurken, buradaki pazar payımız özel bankalar arasında yüzde 15.5, müşteri mevduatında ise yüzde 15.3 olarak gerçekleşti. Önümüzdeki dönemde de ülkemiz ekonomisine ve tüm paydaşlarımıza değer yaratmak için kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz” dedi.

KOBİ’lere destek

KOBİ’lere sağladıkları finansal desteği artırarak hem firmalara hem de faaliyet gösterdikleri sektörlere katkı sağlamayı çok önemsediklerini dile getiren Erün, şöyle konuştu:

“KOBİ’lerimiz bizim için stratejik bir öneme sahip. Küresel anlamda zorlu koşullara rağmen yılın ilk çeyreğinde reel sektörü desteklemeye devam ettik. Müşterilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda şekillendirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizi geliştirmeyi bu dönemde de sürdürdük. Mobil onay fonksiyonuyla KOBİ müşterilerimizin yaptığı işlemlerin yüzde 73’ünü ıslak imzaya gerek kalmadan dijital olarak tamamlamalarını sağladık.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir