‘Türk milliyetçileri kilit konumunda’

“Seçimlerin ikinci tura kalmasını yüksek bir ihtimal olarak görüyoruz” diyen Oğan, paylaşımında, “Türk milliyetçileri ve Atatürkçüler bu seçimin kilidi konumundadır. Muharrem İnce’nin seçimlerden türlü baskılarla el çektirilmesinden sonra son iki gün bize saldırıp bizi haksız yere itham ederek linç girişiminde bulunanların bu siyasal tablodan çıkaracağı çok ders olmalı” ifadelerini kullandı.

Seçim sonuçlarını Ankara’daki bir otelde takip eden Oğan, saatler geceyarısına yaklaşırken gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Şu an onu ya da bunu destekleyeceğiz demiyoruz. Bizim; anayasanın ilk dört maddesinin değişmezliği, madde 66 Türklüğün anayasadan çıkarılma girişimlerinin karşısında bir set kurulması, 13 milyon sığınmacının gönderilmesi, Türkiye’deki son ekonomik krizin temel sebeplerinden olan ‘faiz sebep enflasyon sonuç’ saçmalığından kurtulunması gibi bizim öne koyacağımız şartlar vardır. Eğer ikinci turda bizim desteğimize ihtiyaç duyan birisi olursa önce terörle arasına mesafe koymak zorunda” dedi.

Oğan, ATA İttifakı başkanlarıyla 1-2 gün içerisinde toplantı yapacaklarını ve buna göre bir yol haritası izleyeceklerini ifade etti. Oğan, “14 günlük süreçte üzerimize düşeni yapacağız. Türkiye’nin asla bir krize düşmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi. 

Basın açıklaması yapan Oğan, şunları söyledi:

“Zorlu bir süreç bizi bekliyor. Milletimizi tebrik ve teşekkür ediyorum. Zor şartlarda seçim çalışması yürüttük. Bugün Türkiye’deki seçim sonuçlarını doğrudan etkileyecek noktaya geldik. Beklediğimiz oy daha üstteydi ancak Türkiye’deki seçim şartları malum, o sebeple bununla ilgili değerlendirmeyi sonra yapacağım. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde ATA İttifakı başkanlarıyla toplantı yapacağız, tabanımızla görüşme yapacağım ve buna göre de bir netice belirleyeceğiz. Bu neticenin durumuna göre yol haritamızı çıkaracağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir