Tuğrul Türkeş, Osman Kavala ziyaretine ilişkin tarih verdi

Türkiye kamuoyunun yakından takip ettiği Osman Kavala davasıyla ilgili Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Delegasyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş’ten, geçtiğimiz günlerde dikkat çeken bir çıkış gelmişti.

Türkeş, Kavala’yı hapishanede ziyaret edeceğini söyledi.

Osman Kavala’yı ziyaret için Adalet Bakanlığı’ndan izin aldığını da duyuran Türkeş, bu kez de görüşmeyle ilgili tarih verdi.

‘Kavala’yı ziyaret 10 gün içinde’

Gazeteci İsmail Saymaz’a konuşan Türkeş, ziyareti 10 gün içinde gerçekleştirmeyi planladığını söyledi.

Türkeş konuyla ilgili, “İşlerimi bitireceğim. Ondan sonra bakanlıkla gün kesişiriz.. Bu hafta sonunu hedefliyorum ama en geç önümüzdeki hafta bu görüşme yapılacak. 10 gün içinde.” ifadelerini kullandı.

“Hiçbirini tanımıyorum”

Öte yandan Osman Kavala olmak üzere hiçbir Gezi Parkı tutuklusunu tanımadığını belirten da Türkeş, hukuksuzluğa itiraz ettiğini söyledi.

Türkeş, son olarak şunları söyledi:

Adamı Gezi Parkı’ndan alıyorsun, bir şey çıkmıyor, salıyorsun. Casusluktan alıyorsun, beraat ediyor, beraat ettiğini anlayınca tekrar Gezi Parkı’ndan içeri atıyorsun. TV’de adamın biri, avukat sıfatıyla diyor ki: ‘Casusluktan beraat etmiş olsa dahi bu konuda kuvvetli emareler var.’ Yetkim olsa bu herifi barodan atarım. ‘Bunu mahkum etmeye karar verdik, mahkemenin beraatini kaale almıyorum’ (diyor.) Sen nasıl avukatsın ya, sana nasıl vekalet veririm. Buna itiraz ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir