Trabzonspor’da hedef galibiyet serisi

5-0’lık Alanyaspor yenilgisi sonrası büyük bir üzüntü yaşayan Trabzonspor, arka arkaya İstanbul takımlarına karşı aldığı galibiyetlerle moral buldu.

Önce ligde 1-0’lık kritik Başakşehir galibiyeti geldi. Ardından Türkiye Kupası’nda Ümraniyespor deplasmanında 4-1’lik skorla tur atlandı.
Karadeniz ekibi şimdi de bu akşam evinde İstanbulspor’la karşılaşacak. Üst üste üç İstanbul temsilcisiyle karşılaşmış olacak bordo-mavililerde tek düşünce galibiyet serisini devam ettirmek. 

Teknik direktör Abdullah Avcı da öğrencilerinden sadece 3 puana odaklanmalarını istedi. Ligde ve kupada hedefler doğrultusunda ilerlemeleri gerektiğini futbolcuylarıyla paylaşan tecrübeli teknik direktör bu akşam taraftarları önünde İstanbulspor’u da yenmeyi hedefliyor. Aynı zamanda ligin ikinci yarısına galibiyetle başlamanın önemli olduğu vurgulanıyor. Öte yandan bordo-mavililerde İstanbulspor maçı hazırlıkları dün tamamlandı.

Fatih Tekke ilk kez rakip

İstanbulspor’da teknik direktör Fatih Tekke, Trabzonspor’a ilk kez rakip olacak. Futbolculuk döneminde bordo-mavili formayı 1994-2006 yılları arasında giyen ve gol krallığı yaşayan Fatih Tekke, eski kulübüne karşı bugün rakip olarak mücadele edecek. 2015 yılından bu yana teknik direktörlük yapan 45 yaşındaki çalıştırıcı Trabzonspor’a hiç rakip olmamıştı.

İç sahada yenilmiyor

Trabzonspor, iç sahadaki yenilmezlik serisini devam ettirmek istiyor. Bordo-mavililer seriyi 35 maça çıkarmayı hedefliyor. En son 8 Mart 2021’de Alanyaspor’a 3-1 mağlup olan Trabzonspor, söz konusu maçın ardından sahasında oynadığı maçları kaybetmedi. Evinde 34 maçtır yenilmeyen Karadeniz ekibi, 22 galibiyet, 12 beraberlik alarak hiç mağlup olmadı.

Öte yandan Abdullah Avcı da İstanbul takımları Beşiktaş, Başakşehir, Fenerbahçe, Galatasaray, Fatih Karagümrük, Kasımpaşa ve Ümraniyespor, takımlarıyla oynadığı maçlarda başarılı bir performans sergiledi.Avcı, İstanbul’lu rakiplerine karşı 15 galibiyet, 9 beraberlik, 4 yenilgi yaşadı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir