Trabzonspor’da Avcı sonrası yeni teknik direktör netlik kazanıyor! İşte en ciddi aday

Trabzonspor’da başkan Ahmet Ağaoğlu’nun istifa kararı ve ardından başkanlığa aday olmayacağını açıklamasıyla teknik direktör Abdullah Avcı ile yollar ayrılmıştı. Trabzonspor’da yapılacak başkanlık seçiminde Ertuğrul Doğan tek aday olarak yer alacak. 

Ertuğrul Doğan’ın Abdullah Avcı’dan boşalan teknik direktörlük koltuğuna kimi getireceği merak edilirken sürpriz bir gelişme yaşandı. Bordo-mavililerde teknik direktör adayları netlik kazanırken en ciddi aday belli oldu. İşte ayrıntılar…

ERTUĞRUL DOĞAN: SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ LAZIM

Doğan, “Yaklaşık olarak 5 yıldır Trabzonspor’un içerisindeyim. Trabzonspor’un geldiğimiz şu durumda belli başlı sorunlarını göz ardı edemeyiz. Trabzonspor ekonomik anlamda, bunun yanında özellikle altyapı konusunda çok planlı ve düzgün hareket etmesi gerekiyor. Trabzonspor’un ekonomisini yönetilebilir hale getirmek zorundayız. Trabzonspor kimsenin cebine sığmaz. Trabzonspor’un birilerinin sürekli olarak desteğiyle değil, kendi ayakları üzerinde durması lazım. Ekonominin sürdürülebilir olması lazım” dedi.

Başkan adayı Doğan, “Kısa zamanda ödenmesi gereken oldukça yüklü bir miktar var. Bu rakamlarda bir projenin kısa sürede gerçekleşmesi çok zor. Dolayısıyla bu süreci daha farklı desteklerle kendi içimizde değerlendirip planlayarak aşacağız” diye ekledi.

TEK ADAYLI SEÇİM

Trabzonspor’da olağanüstü seçimli genel kurul bugün yapılıyor. Hayri Gür Salonu’nda saat 09.00’da başlayacak kongrenin ilk gününde kulüp yönetim kurulunun idari ve mali raporları ile denetleme kurulu raporu görüşülecek. Daha sonra da eski başkan Ahmet Ağaoğlu ve yönetiminin, mali ve idari yönden ibrası için oylama yapılacak. İki gün sürecek genel kurulda, kulüp asbaşkanı Ertuğrul Doğan, seçime tek başkan adayı olarak girecek. 9 bin 278 üyenin oy kullanma hakkı bulunan genel kurulda, 48. yönetim kurulu seçilecek. Yeni yönetim, 20 aylığına göreve getirilecek. Yarın ise tek aday Ertuğrul Doğan’ın konuşmasının ardından üyeler sandık başına gidecek. Ertuğrul Doğan, Trabzonspor’un 18. başkanı olacak.

AVCI İLE HASRET SONA ERDİ

Trabzonspor, geçen sezon Süper Lig’in 38 haftalık bölümünde 23 galibiyet, 12 beraberlik ve 3 mağlubiyet alarak 81 puanla şampiyonluk sevinci yaşadı. Bordo-mavili takım, Teknik Direktör Abdullah Avcı ile uzun yıllar sonra ligde şampiyonluk hasretini sonlandırmış oldu.

3 KUPA KAZANDI

Abdullah Avcı, bordo-mavili takımın başında toplamda 3 kupa kazandı. Medipol Başakşehir ve Beşiktaş’ı da çalıştıran Avcı, kulüp düzeyinde kaldırdığı tüm kupaları bordo-mavililerle kazandı. 29 yaşındaki teknik direktör, 2020-2021 ve 2022-2023 sezonlarında Süper Kupa, 2021-2022 sezonunda ise Spor Toto Süper Lig şampiyonluğuna uzandı.

93 LİG MAÇINDA 13 MAĞLUBİYET

Tecrübeli teknik adam, 2020-2021 sezonunun 9. haftasında 10 Kasım 2020’de başladığı Trabzonspor kariyerinde 93 lig karşılaşmasında 52 galibiyet, 28 beraberlik, 13 mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı ile ilk sezonunu 2.03 ve şampiyon olarak bitirdiği geçen sezonu 2.13 puan ortalamasıyla tamamlarken, bu sezon ise 1.65 ortalamada kalarak en kötü dönemini yaşadı.

ORHAN AK’LA HAZIRLANIYORLAR

Trabzonspor’da kongre sürecinin tamamlanmasının ardından başkanlığa oturmaya hazırlanan Ertuğrul Doğan ve yönetimini, yoğun ve zorlu bir başlangıç süreci bekliyor. Yeni yönetim, şimdiden çalışmalarını sürdürürken takım da Orhan Ak yönetiminde hazırlıklara devam ediyor.

MONTELLA SÜRPRİZİ! MURAT SANCAK’TAN YANIT

Camia ve taraftarın Orhan Ak’ın göreve devam etmemesi yönündeki tavrı sonrası yeni seçilecek başkan Ertuğrul Doğan, hoca konusunu bir an önce netleştirmeye karar verdi. Salı günü Trabzonspor’un yeni yönetimi ilk toplantısını gerçekleştirecek. Burada, ana gündem teknik direktör olacak. Adana Demirspor’un hocası Montella en ciddi adayların başında geliyor. Sezon sonunda kontratı bitecek olan İtalyan çalıştırıcının Trabzonspor’la anılması sonrası Güney ekibinin başkanı Murat Sancak sosyal medya hesabından, “Zannetmiyorum ama isteyen istediği yere gidebilir. Özgürlük var” açıklaması yaptı.

İŞTE DİĞER ADAYLAR

Yerlide ise boşta olduğu için Sergen Yalçın ön planda. Maaş beklentisi yüksek olan Yalçın’la bir kez daha temas kurulacak. Diğer adaylar Fatih Tekke ve Çağdaş Atan’ın görevde olmaları, süreci zorlaştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir