Tırnaklarınız kırılıyorsa dikkat! Kimyasaldan uzak durun, çaresi B vitaminiymiş

Tırnaklar yaşlandıkça daha ince ve zayıf olma eğilimindedir. Bunun nedeni, keratin üretiminin yaşla birlikte yavaşlamasıdır. Ancak yaşlanma, tırnaklarınızın kırılgan hale gelmesine katkıda bulunabilecek birçok faktörden sadece biridir.

Biyotin (B7 vitamini), çinko ve demir gibi besinler güçlü ve sağlıklı tırnaklar için gereklidir. Bu besinlerden herhangi birinde eksiklik kırılgan tırnaklara katkıda bulunabilir.

Ancak özellikle demir eksikliği kırılgan tırnakların gelişimiyle bağlantılıdır. Tırnaklarda meydana gelen yaralanmalar veya ısırma, koparma gibi tekrarlayan mikro travmalar tırnakların zamanla zayıflamasına ve kırılgan hale gelmesine neden olabilir.

Demir eksikliği anemisi veya sedef hastalığı gibi altta yatan bir rahatsızlık kırılgan tırnaklara neden oluyorsa, bu rahatsızlığın tedavisini yaptırmak tırnaklarınızı iyileştirebilir.

Soğuk, kuru hava veya ev temizlik ürünleri gibi sert kimyasallara tekrar tekrar maruz kalmak tırnaklarınızdaki nemi çekebilir, onları zayıf ve kırılgan hale getirebilir.

Temizlik ürünleri kullanmayı veya ellerinizi ıslatmayı gerektiren işler yaparken eldiven giyin. Oje, akrilik tırnak ve aseton bazlı oje çıkarıcı kullanımınızı sınırlayın.

Tırnaklarınızı koparmaktan veya ısırmaktan kaçının. Tırnaklarınızı ve ellerinizi düzenli olarak nemlendirici losyonlarla nemlendirin.

Tırnaklarınızın demir veya A, B, C, D ve E vitaminleri gibi ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almasını sağlamak için bol miktarda meyve, sebze ve tam tahıl içeren sağlıklı ve dengeli bir diyet yapın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir