Tıkalı gözeneklerin azılı düşmanı! Evde şipşak hazırlanıyor, siyah noktaları kökünden kazıyor

Cildin belirli bölgelerinde oluşan gözenekler özellikle yanlış ürün kullanımı, makyaj malzemeleri, aşırı makyaj nedeniyle dolabilir. Siyah nokta, sivilce veya leke gibi problemlerle karşılaşıyorsanız faydalı bir temizlik şart. Duş sonrasında açılan gözenekler için bu kürleri deneyin.

Elma sirkesi

Asit oranı yüksek olan elma sirkesi cildin fazla yağdan arınmasını sağlayarak üst tabakada biriken kirlerin güzelce temizlenmesine yardımcı olur. Suyla seyrelttikten sonra pamukla yüzünüze uygulayın. Siyah noktaları yok etmek istiyorsanız sıcak suyla yüzünüzü yıkayıp elma sirkesi sürün.

Yumurta akı maskesi

İçindeki vitamin ve mineral bolluğu kırışıklıkları gidermek için adeta bir ilaç görevi üstlenir. Gözeneklerin temizlenmesi için yumurta akını 2 çay kaşığı suyla köpürene kadar karıştırın. Sonrasında cilde sürüp soğuk suyla yıkayabilirsiniz.

Maydanoz maskesi

Cilt ve vücut sağlığı açısından faydalı olan maydanozla gözenekler için harika bir kür elde edebilirsiniz. Toksinleri atarak tıkalı gözenekleri açıp sivilcelerin azalmasını sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken şey oldukça basit. 5 dal maydanozu sıcak suyun içerisine koyup su soğuyana kadar bekletin. Soğuduktan sonra uyguladığınızda farkı göreceksiniz.

Karbonat maskesi

Yemeklerde ve temizlikte kullanılan karbonat pH dengesini düzenlemeye yardımcı olur. Cilde uyguladığınızda fenç, sağlıklı ve parlak görüntü verecektir. 2 çay kaşığı kadar karbonatı az bir suyla karıştırın. Dairesel hareketlerle uygulayın. Birkaç dakika beklettikten sonra suyla durulayabilirsiniz.

Domates suyu

Domates cildinizi derinlemesine temizleyerek gözeneklerin sıkılaşması için hücreleri aktifleştirir. Haftada birkaç uygulamayla değişimi fark edeceksiniz. Domates suyunu bir pamuk yardımıyla cildinize sürebilirsiniz. 10 dakika kadar bekleyin.

Süt ve yaş maya

Bu ikili, cildin gençleşmesini sağlayacak. Boyun bölgesine de uygulayabileceğiniz bu maske cildinizi gerip gözeneklerin sıkılaşmasını sağlayacaktır. İkiliyi karıştırıp mayanın erimesini sağlayın. Eridikten sonra yüzünüze sürebilirsiniz. 15 dakika boyunca beklettikten sonra soğuk su kullanın.

Limon ve buğday unu

Buğday unu cildinizi daha canlı ve sıkı gösterebilir. Bu malzemeler ciltteki yağlanmanın da büyük ölçüde önler. Malzemeleri karıştırıp krem haline getirin. Makyajsız cilde uygulayın ve damarların sıkılaşmasını sağlayın. Etkilerini fark edebilmek için yaklaşık 20 dakika bekletin.

Portakallı aloe vera maskesi

C vitamini açısından zengin olan iki mazleme cildi yeniden doğmuş gibi tazeleyecek. Düzenli olarak uygulayın, gözenekleri büyük oranda azaltacaktır. Portakal kokulu maske ferahlık isteyenler için idealdir. Kuruyana kadar beklettikten sonra suyla durulamayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir