THY Teknik AŞ’den işbirliği anlaşması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bolat, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Genel Müdürü Mikail Akbulut ve EFW CEO’su Jordi Boto’nun katılımıyla yapılan bu iş birliği anlaşmasıyla Türk Hava Yolları Teknik AŞ, EFW tarafından geliştirilen A330P2F programına üçüncü parti dönüştürme işlemleri özelinde destek sağlayan ilk MRO (uçak bakım onarım) şirketi olacak. İlk A330P2F dönüşümü 2023’ün üçüncü çeyreğinde, Türk Hava Yolları Teknik AŞ’nin İstanbul’daki tesislerinde gerçekleştirilecek.

Ahmet Bolat, “Hava kargo sektörünün son yıllarda güçlü ve istikrarlı bir şekilde büyümesi, yolcu-kargo uçağı dönüşümlerini verimli bir çözüm haline getirdi” dedi. EFW CEO’su Jordi Boto da, “Son yıllarda havacılık sektörü içerisinde kargo uçağı dönüşüm projelerine büyük bir ilgi ve artan bir talep var” açıklamasını yaptı.

Eylülde 7.3 milyon yolcu taşıdı

Eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarını açıklayan Türk Hava Yolları, arz edilen koltuk kapasitesini 2019 yılının yüzde 15,9 üzerine çıkardığı bu ayda toplam 7.3 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 85.4 doluluk oranına ulaştı. Eylülde dış hat doluluk oranı yüzde 84.9, iç hat doluluk oranı ise yüzde 90.2 olarak gerçekleşti, taşınan kargo ve posta hacmi 2019’un aynı dönemine göre yüzde 7.6 arttı ve 145 bin tona ulaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir