Terörle mücadelede son durum! Bakan Yerlikaya’dan kritik açıklama

Türkiye, içeride ve dışarıda yaptığı operasyonlar ile terör örgütlerine darbe vurmaya devam ediyor.

Yapılan operasyonlarla terör örgütlerine darbe vuran güvenlik güçleri, sınır güvenliği ve yurt içinde de vatandaşların rahatla uyuması için canla başla çalışıyor.

Terör örgütleri dahil olmak üzere birçok suç örgütüne yönelik yapılan operasyonların detaylarını ise İçişleri Bakanı paylaşıyor.

Her sabah Twitter hesabı üzerinden yapılan operasyonlara dair detay veren Yerlikaya, bu defa Ankara’da bilgilendirme yaptı.

Yerlikaya, Ankara’da Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda kapsamında önemli veriler paylaşan Yerlikaya’nın açıklamaları şekilde;

PKK/KCK’ya darbe üzerine darbe vuruluyor!

180 günde, PKK/KCK’ya yönelik 1973 şehir operasyonu, 11 bin 668 kırsal bölge operasyonu yapıldı. 502 terörist etkisiz hale getirildi. 82’si bombalı eylem olmak üzere 100 eylem engellendi. Son 180 günde, organize suç örgütlerine yönelik operasyonlarda, 4 bin 303 şüpheli gözaltına alındı 1304’ü tutuklandı.

Türkiye’deki göçmen sayısı

Bakan Yerlikaya, Türkiye’de yer alan göçmen sayısına ilişkin ise şu verileri paylaştı;

Ülkemizde toplam 4 milyon 613 bin 984 düzenli göçmen bulunuyor. 3801 göçmen operasyonu yapıldı, 6108 kişi gözaltına alınırken bunların 2110’u tutuklandı. Operasyonlar sonucu 173 bin 550 düzensiz göçmen yakalandı. İkamet ihlalinde olan 184 bin 479 yabancı da ülkemizden ayrıldı.

Uyuşturucuyla mücadelede NARVAS

NARVAS’la (Narkotik Vaka Analiz Sistemi) bütün ihbarları doğru kabul ediyoruz. NARVAS kapsamında 30 büyükşehirimizde bir ay içerisinde, kasım ayında, 9675 ihbar alındı. Bunun 3945’i sadece İstanbul’da. Aynı dönemde NARVAS kapsamında 59 bin şahıs sorgulandı. NARVAS’ı 1 Ocak 2024 itibarıyla 81 ilimizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Zehir tacirlerine hayatı zehir etmeye kararlıyız. Gölge gibi takiplerindeyiz. Nefeslerini kesip adalete teslim etmeye kararlıyız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir