Cahit Sıtkı Tarancı’nın, hepimizin diline pelesenk olan kült şiiri nasıldı?
“Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder. Dante gibi ortasındayız ömrün.”
‘Yaş Otuz Beş’ şiirini yazan Cahit Sıtkı Tarancı 46 yaşında öldü, ama Türkiye’de insanların ortalama yaşam süresine baktığımızda şairin tespiti doğru.
Çünkü TÜİK verilerine göre Türkiye’de erkeklerin ortalama yaşam süresi 74.8 yıl, kadınlarda ise bu süre daha fazla 80.3 yıl…
Ekol Magazin’in haberine göre Cem Yılmaz, gösterisinde şöyle bir laf etti:
“35 yaşında bir kızla flört ediyorsun, ‘Buldu çıtırı’ diyorlar. Delireceğim ya… 35, yahu ölmek üzere. Ben daha ne yapayım, anladın mı?”
Şair Cahit Sıtkı Tarancı’nın, “Yaş otuz beş! Yolun yarısı” diye şiir yazıp, milyonlara ezbere söylettiği bir ülkenin en ünlü komedyeninin aynı yaştaki kadın için “35, yahu ölmek üzere” diye sahnede espri yapmasına ne demeli?
Yaşadığı sağlık sorunları, bir gözündeki yüzde 50 görme kaybı, eski eşi ve oğlunun annesi Ahu Yağtu’ya ödediği aylık 10 bin dolar nafakayı indirmek için açtığı davayı kaybetmiş olması Cem Yılmaz’ın kimyasını bozdu. Nafaka indirim talebi yargıdan dönen Yılmaz’ın oğlunun annesinden intikam alırcasına onu ‘bedavacı’ ilan etmesi, tipik bir morali bozuk insan davranışı.
Tatlıses’in bayramı!
Bu bayram en ilginç sosyal medya paylaşımını İbrahim Tatlıses yaptı.
Tatlıses, Instagram hesabının hikâye bölümünde adları Hasan olan üç arkadaşıyla fotoğrafını kullandı. Müzik olarak da kendi söylediği ‘Ben Ne İnsanlar Gördüm’ şarkısını seçen Tatlıses, fotoğrafın üstüne şunları yazdı:
“Bu gördüğünüz üç arkadaş, arkamdaki menajerim Hasan Bora. Sol tarafımdaki çocukluk arkadaşım Hasan Çelik ve sağ tarafımdaki Hasan Nabi… Üçü de Hasan. Bunlar bana kötülük etmişlerdi! Bu bayramı göremediler. Allah taksiratlarını affetsin.”
Kendisine kötülük yapan Hasan adlı üç arkadaşının bu Kurban Bayramı’nı görmeden ölmeleri anlaşılan farklı bir bayram yaşattı Tatlıses’e!
Hande Yener: Sizin askerinizim
Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl 58’incisi düzenlenen Uluslararası Kiraz Festivali’nde KÖFN ikilisinin ardından konser veren Hande Yener, sahnede playback yapan meslektaşlarına gönderme yaptı. Şarkıcı, “Arka taraf bizi duyuyor mu? Çünkü canlı yapıyoruz ya performansı. Playback olunca her yerden duyuluyor tabi” dedi.
Yener, sadece playback yerine canlı performans sergilediğini açıklamadı konserde. Sahneye çıkış saatiyle ilgili akıllarda soru işareti kalmaması için de şunları söyledi:
“Sahne saatim bu saatti he, yanlış anlaşılma olmasın. Vallahi sabahtan beri sizin için hazırlanıyorum. KÖFN vardı benden önce, ondan sonra sahne değişimi oldu. Yani yok işte gecikti, kapris bende asla yok. Askerim ben asker, sizin askerinizim. Büyük bir zevkle, büyük bir keyifle.”
İşte Hande Yener’in işine gösterdiği özen, dinleyicisine duyduğu saygı ve bazı şarkıcılardan farkı…
GÜNÜN SÖZÜ: “Anne gezindiğin bağ, baba yaslandığın dağdır. Ömrünün en güzel çağı, annen ve babanla olandır.” (Ataol Behramoğlu)