Suya dayanıklı maskaraya bile direnemiyor! Tek hamlede tüm makyajı silgi gibi siliyor

Su geçirmez maskara kullanımı özellikle yaz aylarında çok kullanışlı. Ancak makyaj temizleme evresinde birçok kişiyi zorlayabiliyor. Ultra kalıcı ürünleri çıkarırken kozmetik malzemeler yetersiz kalabiliyor. Bu yöntemleri kullanarak çıkarmada etkili bir sonuç alabilirsiniz.

Su geçirmez maskaralar da normal maskara gibi siyah veya kahverengi renktedir. Ancak beyaz mavi, pembe gibi farklı renkleri de mevcut. Su geçirmez maskarayı çıkarmak, içerisindeki maddelerden dolayı normal makyaj malzemelerinden daha zordur.

Kalıcı maskarayı çıkarırken bazı aşamalara dikkat etmezseniz gözlerinize ve kirpiklerinize zarar verebilirsiniz. Hassas bölgelere ekstra dikkat ederek bu yöntemleri deneyebilirsiniz.

Bebek ürünleri

Hassas bölgeler için bebek ürünlerini tercih etmek her zaman etkili bir kalkandır. Göz çevresindeki makyajı çıkarmak için bir pamuğun üzerine az miktarda bebek şampuanı ekleyebilirsiniz. Ilık suyla durulayın, cildiniz arınacak.

Krem

Kalıcı ürünleri çıkarmayı denesiniz de kozmetik ürünleri kullanırken cildi tahriş edebilirsiniz. Bu yöntem özellikle kuru cilde sahip kişiler için bir kurtarıcı olacak. Gözleriniz kapalıyken etrafına krem uygulayın, bu daha acısız bir yöntem olacaktır.

Misel temizleme suyu

Ciltteki kiri, yağı çeken ve temizleyen misel temizleme suyu özellikle hassas ciltler için iyi bir seçenektir. Bu temizleme maddesini cilt tipinize göre tercih edebilirsiniz. Kirpik çizgisi boyunca normal bir makyaj temizleyicisi uygular gibi silmeniz yeterlidir.

Yağ

Kulağa ilginç gelse de zeytinyağı, bebek yağı, Hindistan cevizi yağı ve badem yağı makyaj temizleyicileri kadar etkili bir temizleyici olabilir. Gözlerinizi kapatıp az miktarda yağ sürdükten sonra nazikçe ovalayın.

Suya dayanıklı makyaj temizleyicisi

Suya dayanıklı makyaj malzemelerinin yanı sıra bu ürünleri çıkarmak için daha etkili temizleyiciler bulunuyor. Kullanmak için normal bir makyaj temizleyicisi kullanır gibi kirpiklerinize uygulayabilirsiniz. Ancak sertçe ovalamayın.

Cilt bakım ürünlerinin içerisindeki bazı bileşenler cildiniz için uygun olmayabilir. Sağlıksız belirtileri önlemek için cildinize yeni ürünler uygulamadan önce bir dermataloğa danışmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir