Susuz kaldıysa kendini böyle belli ediyor! Sakın beklemeyin, minimum 6 bardak için

Susuz cilt, cildinizin su eksikliği çektiği anlamına gelir. Vücudunuz aldığından daha fazla su kaybettiğinde cildiniz susuz kalabilir.

Bu, birkaç nedenden dolayı olabilir. Vücudunuz egzersiz, terleme, idrara çıkma ve hatta nefes alma gibi birçok günlük aktiviteyle doğal olarak su kaybeder ve bu kaybı telafi etmek için gün boyunca yeterince su içmek önemlidir.

Bazı insanlar için, özellikle de cilt bariyeri zayıf olanlar için, su içmek susuz kalmış cildi önlemek için yeterli değildir.

Bu durumlarda, cildinizin bariyerinde nemi hapsetmeye yardımcı olabilecek ürünlerle düzenli olarak nemlendirmek önemlidir.

Sıcak ve kuru iklimlerde yaşayan kişilerin, daha nemli ve ılıman bölgelerde yaşayanlara kıyasla ciltlerinin yüzeyinden su kaybetme olasılıkları daha yüksektir.

Ne yazık ki, bu su kaybı cildin susuz kalmasına yol açabilir. Benzer şekilde, kışın ısıtıcınızı içeride çalıştırmak cildin yüzeyinden suyun buharlaşmasına neden olabilir ve bu da potansiyel olarak susuz kalmaya yol açabilir.

Susuz kalmış cilt gergin, pürüzlü, kuru, pullu veya donuk görünebilir. Cildiniz ayrıca kaşınabilir, gözlerinizin altında koyu halkalar olabilir ve daha belirgin ince çizgiler veya kırışıklıklar fark edebilirsiniz.

Tedavi edilmezse, egzama, cilt enfeksiyonları, akne ve sedef hastalığı gibi rahatsızlıklara yol açabilir.

Susuz kalma tüm vücudu etkileyebileceğinden, baş dönmesi ve sersemlik gibi cildinizle sınırlı kalmayan susuzluk belirtileri de yaşayabilirsiniz.

Yeterince su içmek, susuz kalmış cildi tedavi etmenin ilk adımıdır. Günde içmeniz gereken su miktarı vücut ağırlığınıza, aktivite seviyenize ve diğer faktörlere bağlıdır.

Genellikle çoğu insanın günde altı ila sekiz bardak su tüketmeyi hedeflemesi önerilir.

Hyaluronik asit gibi cildinizin nemini hapsetmesine yardımcı olabilecek nemlendiriciler veya losyonlar kullanın.

Cildinizin nemini çeken havanın olduğu çok kuru ve sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, nemlendirici kullanmak cildinizin nemli kalmasına yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir