Süper platform çağı başlıyor

TV+’ın PRO ürünü bir basın toplantısında tanıtıldı. Buna göre yerli ve yabancı pek çok dijital platform ve dünyaca ünlü stüdyolarla iş birliği yaparak bir ‘süper platforma’ dönüşen TV+, PRO ürünü ile de yayıncılıkta yeni bir dönem başlatacak. Dijital platform uygulamalarının içeriklerini bir kutu üzerinden kullanıcılarına sunacak olan TV+ PRO, çoklu abonelik çağında kullanıcıların içeriklere tek platformdan ulaşmasını sağlayacak.

TV+ PRO ile ilgili bilgi veren TV+ Genel Müdürü Gülçin Alıcı Gökçe, “Hedefimiz TV+’ı gelişim alanlarıyla farklılaştırarak her şeyin bir arada olduğu bir ‘platformlar merkezine’ dönüştürmek. Bu yolda büyük adımı da TV+ PRO ürünüyle attık. Tüm dijital platform uygulamalarının bulunduğu içerikleri, izleyiciye tek bir kutu üzerinden sunacağız. Kullanıcı dostu bu ‘süper platform’ ile sektörde kapsayıcı ve dönüştürücü bir rol üstleniyoruz. TV+ sektörde kendi kategorisini oluşturma yolunda ilerliyor. Her platform kendi dünyasına ve müşterisine odaklanırken biz bütün platformların en seçkin içeriklerini bir araya getiriyoruz. Sektördeki içerik sağlayıcıların ya da oynatıcıların en kaliteli içeriklerine kolayca erişilebilecek yepyeni bir dünya yaratıyoruz. Bu adımın platform pazarını dönüştüreceğine inanıyoruz. Pazara sadece kendi kutumuzdan bakmıyoruz, tüm oyuncuları geliştirecek çalışmalar planlıyoruz” dedi.

Daha büyütmeye odaklı

Tüketicilerin ana tercihlerini platformların içerik kalitesi ve zenginliğinin belirlediğini kaydeden Gülçin Alıcı Gökçe, “TV+’taki zengin içeriği; 150’ye yakın canlı kanal ve 11 bin adedin üzerindeki seç-izle içeriği ile 2023’te de korumaya ve daha da büyütmeye odaklıyız” dedi.

Kullanıcıya özel fiyatlandıracak

Verilen bilgiye göre, mobil veya sabit internet bağlantısıyla çalışan TV+ PRO, her TV’yi akıllı televizyona dönüştürüyor. PRO’nun içindeki TV+ uygulaması sayesinde kullanıcılar, HDMI bağlantısı olan TV’lerin tamamında ve internet erişimi olan tüm noktalarda binlerce içerik ve Premium televizyon kanalına erişebiliyor. 

TV+ PRO kullanıcı profillerine özel fiyatlamayla; taahhütlü-taahhütsüz, faturaya ek veya kredi kartı üzerinden, satın alma veya kiralama modeliyle satışa sunulacak.

En çok film ve spor izlendi

Mobilde OTT’ye (internet üzerinden TV) yatırımın artması ve son dönemde pek çok yeni global oyuncunun pazara girmesiyle sektörde rekabet ivme kazandı. Pazardan bazı rakamlar şöyle:

– Türkiye’deki toplam pay TV kutu pazarında toplamda 7.7 milyon kullanıcı bulunuyor.

– TV+’ın abone sayısı toplamda 2.3 milyon kişiyi aştı. 

– TV+ izleyicileri bu yıl ağırlıkla film, spor ve çocuk kanallarına daha fazla ilgi gösterdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir