Süper Lig kulüplerinin başkanlarınan birlik mesajları

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, “6 Şubat’ta meydana gelen deprem bizi çok derinden etkiledi. Gerçekten yüreğimiz yanıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda ne kadar duyarlı olduğunu meydana çıkardı. Biz de aynı duyarlılığı futbol ailesi olarak gösteriyoruz. Trabzonspor’un Basel ile yapacağı maç bizim için son derece önemli. Tüm dünyaya mesaj vermek istiyoruz. Acımız çok büyük. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Bugün bütün renkler hepsi Trabzonspor atacak” açıklamasını yaptı.

Trabzonspor’un Basel maçı öncesi yaptığı çağrı karşılık buldu. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte maçı izlemeye giden Süper Lig kulüplerinin başkanları konuştu.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, “Futbol ailesi böyle bir günde, Trabzonspor’umuzu desteklemek, güç vermek ve başarısına ortak olmak için buraya geldik. Bu akşam Trabzonspor’a başarılar diliyorum. Bu acı günde, Türk insanına bir nebze olsun güzel bir gece yaşatmasını diliyorum” dedi.

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, “Sözün bittiği, boğazın düğümlendiği bir durum. Trabzon’da bir milli maç edasıyla buradayız. Tüm başkanlarımızla destek için buradayız” diye konuştu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “İlk günden beri yaralarımızı birlikte saracağız diyoruz. Takdire şayan bir dayanışma ruhu. Biz futbol ailesi olarak elimizden gelen her şeyi yaptık. Burada Trabzonspor’u desteklemeye geldik. Hayat bir şekilde ne yazıkki devam ediyor. Depremin yarattığı bu dayanışma ruhu inşallah futbolda biraz daha kalıcı olur. Bu bize ders olsun, inşallah futboldaki dayanışma ruhu daha fazla güçlenerek devam eder” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, “Bugün buraya gelebilen tüm başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah, inşallah bizi bir daha böyle bir felaketle sınamaz. Futbol ailesinin yöneticileri olarak bizim sorumluluğumuz çok büyük. Maçla ilgili çok bir şey söylemek istiyorum, bu birlik tablosunu gördükten sonra benim için bu maç amacına ulaştı. Hatıra biletlerini alarak depremzedelerimize bağışta bulunulan desteği arttıran tüm takım taraftarlarına da teşekkür ederim” dedi.

Öte yandan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi maçın ardından bir toplantı yapacaklarını ve yeni bir bağış kampanyası düzenleyeceklerini aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir