Stellantis çalışanlarına tır şoförlüğü teklif ediyor

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ile PSA grubu, 2020’de yüzde 50-50 ortaklıkta birleşmek için anlaşma sağlamış ve 2021 Ocak ayında Stellantis markası altında birleşme gerçekleşmişti.

Citroen, Peugeot, Opel, Jeep ve Fiat gibi yakından tanıdığımız pek çok markayı çatısı altında bulunduran Stellantis, Avrupa’da ürettiği araçların teslimatında lojistik sorunları ile boğuşuyor.

Çalışanlarına tır şoförlüğü teklif ediyor

Çareyi üretimde çalışan personelde arayan Stellantis, çalışanlarına üretilen araçları teslim etmeleri için tır şoförlüğü yapmak isteyip istemediklerini sormaya başladı.

Çalışanlarına bu konuda bir e-mail gönderen üretici, tır şoförlüğü yaparak ek gelir elde etmek isteyen fabrika personeline eğitim vermeye başladı.

İlk etapta 140 kişi programa dahil olurken, Stellantis’in yeni tırlar satın almak için görüşmelere başladığı da gelen bilgiler arasında.

Yapılan açıklamaya göre, tır şoförlüğüne başlayan fabrika çalışanları, istediği takdirde eski işlerine dönebilecek. Kalıcı olarak mesailerini tır kullanarak geçirmek isteyenlere ise bu yönde izin verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir