‘Sosyal konut’tan sonra TOGG hamlesi gelecek

AYŞEGÜL KAHVECİOĞLU Ankara –  “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” sloganıyla duyurulan TOKİ girişiminin ardından ilk yerli otomobil TOGG ile ilgili de cazip bir adımın atılacağı belirtiliyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin tanıtımında, 81 ilde 5 yıl içinde 500 bin sosyal konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yerinin vatandaşın istifadesine sunulacağını açıklamıştı.

AK Parti kurmayları, hükümetin seçim öncesi yaptığı bu kritik hamleyi, “Başlattığımız konut hamlesi, kararsız seçmeni ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ noktasına getirdi. Projenin iki yılda tamamlanacak olması, vatandaşı ‘istikrar’dan yana oy kullanmaya teşvik edecek” şeklinde değerlendiriyor.

İkinci anahtar

Hükümetin TOKİ aracılığıyla gerçekleştireceği bu girişim sonrası ilk yerli otomobil TOGG ile ilgili de benzer bir adımın atılacağı belirtiliyor. Parti kurmayları, TOGG’un 2023 seçimlerinin hemen öncesinde satışa sunulacağını belirterek, aracın segmentinin dolayısıyla da fiyatının düşük olmayacağına ancak ÖTV indirimi, peşinatsız uzun vade avantajı gibi fırsatların vatandaşa sunulabileceğini ifade ediyor. TOGG’u üretecek fabrikanın 29 Ekim’de açılacağını hatırlatan parti kurmayları, yerli otomobilin satışına 2023 yılı mart ayı içinde başlanacağına işaret ediyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir