Sörloth’tan Türkiye sorusuna yanıt: Böyle ortamlarda gol atmak daha özel

Trabzonspor’da oynadığı dönemde taraftarın sevgilisi olan ve Süper Lig’de gol krallığına ulaşan Alexander Sörloth’un yeni takımı belli oldu. Atletico Madrid’e transfer olan 28 yaşındaki futbolcu, dört yıllık anlaşmaya vardığı yeni kulübüne imzayı attı.

Villarreal formasıyla geçen sezon yıldızlaşan Alexander Sörloth için Atletico, oyuncunun eski kulübüne yaklaşık 32 milyon euro bonservis bedeli ödeyecek. İmza ve basına tanıtım töreninde soruları İngilizce olarak yanıtlayan tecrübeli santrfor, Türkiye döneminden de bahsetti.

Atletico de Madrid’in başkanı Enrique Cerezo “Sörloth Atletico Madrid forması giyen ilk Norveçli futbolcu ve bu yüzden tarihe geçti. La Liga başlıyor ve takım arkadaşlarınızla birlikte harika şeyler başarmamızın keyfini çıkarmanı umuyorum” dedi.

TÜRKİYE SORUSU

Basın toplantısında yıldız futbolcuya ‘Türkiye’ sorusu soruldu. LaLiga’daki ilk golünü Metropolitano’da attığını söyleyen Sörloth’a ‘Atmosfer bakımından Türkiye’ye en çok benzeyen stadın bu stat olup olmadığı’ konusundaki düşüncelerine başvuruldu.

Norveçli futbolcu bunun üzerine “Türkiye’deki statlara en çok benzeyen statlardan biri burası. Stadın sesi etkileyici, yüksek ve arkadaşlarınızla neredeyse hiç konuşamıyorsunuz. Benim için bir futbolcu olarak böyle ortamlarda gol atmak daha özel” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir