Sonbahar için 5 dönüşüm fikri! Evinizi yeni bir mevsime hazırlayın

Doğru ev dekorasyonuyla küçük alanlarınızı daha geniş gösterebilir, sıcaklık katabilir ve benzersiz kişiliğinizi evinize yansıtabilirsiniz.

1- Kırlentleri değiştirin

İşe ilk olarak evin en çok vakit geçirilen yeri salondan başlayın. Yeni bir mevsime giriş yaparken koltuklarınızdaki kırlentleri değiştirmek iyi bir başlangıç olabilir.

Birkaç yastık yalnızca salona değil her odaya sıcaklık ve rahatlık katabilir. Mevsim boyunca salonunuzda görmek istediğiniz renklere göre yeni kırlent kılıfları alın. Bu değişimi yaparken mevcut yastıklarınızı ölçün ve aynı boyutta kılıflar alın, böylece iç kısımları tekrar kullanabilirsiniz.

2- Oda kokusunu değiştirin

Dekorasyon değişikliklerinde evin kokusunu yenilemeyi ihmal etmeyin. Koku alma duyusunun gücünden yararlanın. Sonbahar, balkabağı ya da vanilya kokulu her şeyi bir araya getirmek için mükemmel bir zamandır. Böylece oturma odanız sonbahar vahası gibi kokar.

3- Duvar dekorasyonunu değiştirin

Yeni bir mevsime girerken duvarlarınızdaki çerçevelerin içini yenileyebilirsiniz. Çerçevelerinizin içindeki resim ya da fotoğrafları mevsimin dokusuna uygun şekilde değiştirebilir oturma alanınıza farklı bir enerji getirebilirsiniz.

4- Depolama alanlarını düzenleyin

Gelelim açık depolama alanlarına. Salonunuzdaki televizyon ünitesi ya da kitaplık gibi açık depolama alanları sık sık tozlanabilir. Bu alanların tozunu her temizliğinizde almalı bunun yanı sıra mevsim geçişlerinde detaylı bir temizlik yapmalı gerekirse düzenlemelisiniz.

Açık depolama alanlarına mevsimin dokusuna uygun dekorasyon ürünleri yerleştirebilirsiniz.

5- Sonbahar elementleri toplayın

Son aşama; oturma odasına sonbaharı hatırlatan ürünler getirmek. Kozalak, sararmış yaprak gibi sonbaharı hatırlatan elementleri bir araya getirip salonunuza yerleştirebilirsiniz. Oturma odanızda sehpa varsa bu ürünleri oraya da yerleştirebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir