Son dakika: Dışişleri Bakanlığı’nda Hakan Fidan dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Türkiye Yüzyılı’nın ilk kabinesi” vurgusu yaparak açıkladığı kabinesinde, devir teslim törenleri sürüyor.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, görevi Mevlüt Çavuşoğlu’ndan devraldı.

Görevi devreden Mevlüt Çavuşoğlu, “Milletimiz verdiği yetki ve Cumhurbaşkanımızın takdiriyle büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Türk’ün olduğu her yerde devlet, devletin olduğu her yerde diplomasi vardır. Çok hızlı değişen dünyada geleneklere sadakat kadar, zamanın ruhuna göre hareket etmek gerekiyordu, biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hareket ettik. Girişimci ve insancıl dış politika ruhuyla dünyanın her yerinde menfaatimizi koruduk. 8 yıl 6 ay 13 gün taşıdığım Dışişleri bayrağını Hakan Fidan kardeşime devrediyorum. Hariciyemizi ve Milli İstihbarat Teşkilatımız güzide kurumlarımızdır. Başta FETÖ olmak üzere terör örgütlerine karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman bakanlığımızın ve bakanımızın emrinde olacağım. Bana destek olan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi. 

HAKAN FİDAN: GÜVEN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM

Görevi devralan Hakan Fidan, “MİT’te 13 yıl süren görevimin ardından Dışişleri’ne atanmış olmamdan dolayı Cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı sunuyorum. Şahsıma gösterilen güven için teşekkür ediyorum. Bugün cumhuriyetimizin 100 yılında aranıza katılmaktan büyük bir gurur duyuyorum. Devletimizin bütünlüğü için elimden gelen gayreti göstereceğim. Vatanımıza hayırlı olsun, Allah mahçup etmesin.” dedi.

HAKAN FİDAN’A TEBRİK TELEFONLARI

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore,  açıklanan kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ı sosyal medya üzerinden tebrik etti. 

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanı olarak atanan Hakan Fidan’ı arayarak tebrik etti. Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto da Hakan Fidan’ı arayarak tebrik etti.

MI6 BAŞKANI MOORE, SAHTE HESABI GERÇEK SANDI

İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly ve İngiltere Dış İstihbarat Servisi MI6 Başkanı Richard Moore, sosyal medya hesapları üzerinden yayınladıkları mesajlar ile kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan’ı tebrik etti. Cleverly mesajında, “Dr. Hakan Fidan’ı Türkiye’nin Dışişleri Bakanı olarak atanmasından dolayı tebrik ediyorum. İngiltere ve Türkiye, terör tehditleriyle mücadele ediyor ve NATO’da yan yana çalışıyor. Birlikte çalışmayı ve dostluğumuzu derinleştirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

İngiltere’nin eski Türkiye Büyükelçisi MI6 Başkanı Moore ise, mesajında Bakan Fidan’a ait olduğunu sandığı sahte bir hesabı etiketleyerek, Türkçe olarak “Dost ve eski meslektaşıma yeni görevinde başarılar dilerim. Hayırlı olsun, bakanım!” yazdı. Moore, sahte bir hesabı mesajına etiketlediğini fark etmesinin ardından ise yine Türkçe olarak, “Hay aksi, bu utanç verici! Ama hesap bir parodi olsa bile iyi dileklerim gerçek!” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir