Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tatar’dan ortak açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından ilk yurt dışı ziyaretini Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile bir araya geldi.

HEYETLERARASI GÖRÜŞTÜLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Tatar heyetlerarası bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmelerin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenliyor.

Ersin Tatar’ın açıklamalarından satır başları şöyle; Büyük bir zafer kazandınız. Siyasi olgunlukla dünya devletlerine demokrasi teşlik edecek şekilde seçimi kazandınız. Sizlerin öncülüğünde son 21 yılda anavatanımız Türkiye Cumhuriyeti büyük bir değişim ve dönüşüm gerçekleştirmiştir. KKTC’ye her zaman sahip çıktınız. 13. Cumhurbaşkanı olarak aramızda olmanız güç veriyor.

Sadece bölgesel değil küresel güç olma noktasında sizlerin liderliğinde büyük Türk dünyasında hayali oluşturmuştur. 

Bu saatten sonra biz eskiye dönemeyiz. Şimdi yeni siyaset çıkmıştır.

Tüm dünyaya ilan ediyoruz. Biz karşı tarafı uyarıyoruz. Kıbrıs’ta iki ayrı halk vardır. Mutlak surette egemenlikle iş birliği olabilir. Ortak bir komite kurulmalıdır. Her iki halkın da yararlarına olacak iş birliklerine varız. Pandemiye rağmen, krizlere rağmen Maraş bölgesini 1 milyondan fazla kişi ziyaret etmiştir. Bütün bunlar aşama aşama KKTC’nin güçlenmekte olduğunu göstermektedir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir