SOL Parti’den muhalefete zam eleştirisi: Aynı nakarattan ötesi

SOL Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşıma yaptığı zam hakkında açıklama yaptı. “Her gün gelen zamlar ve pahalılık ile tüm toplum nefessiz kaldı” denilen açıklamada, “Düzen muhalefeti ise alternatif üretmek bir yana o yirmi yıldır bıkkınlık vermiş aynı nakaratı tekrarlayıp duruyor” denildi. Açıklamada, “Ekonomideki kötü gidişin sorumlusu Saray iktidarıdır ancak bunun alternatifi zam olamaz” vurgusu yapıldı.

SİYASET 08.04.2022 14:40

SOL Parti’den muhalefete zam eleştirisi: Aynı nakarattan ötesi

Abone Ol google-news

SOL Parti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım zammı savunusu üzerinden gelişen polemiklere yanıt verdi.

Muhalefetin iktidarın kötü bir taklidine dönüştüğü eleştirisi yapılan açıklamada, SOL Parti, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, cihatçılara destek veren İHH ziyaretine de değinildi.

Macaristan seçimlerinde de benzerinin yaşandığı belirtilen açıklamada, “Orban’ın basit bir tekrarı olmanın ötesine geçemeyen muhalefet kaybetti” dedi.

“SOL varsa değişir” vurgusu yapılan açıklamanın tamamı şu şekilde:

“Her gün gelen zamlar ve pahalılık ile tüm toplum nefessiz kaldı! Düzen muhalefeti ise alternatif üretmek bir yana o yirmi yıldır bıkkınlık vermiş aynı nakaratı tekrarlayıp duruyor.

Nefesi kesilmiş milyonlara yaptığı zammın “ne kadar da haklı” olduğunu anlatmaya çalışıyor. Elbetteki ekonomideki kötü gidişin sorumlusu Saray iktidarıdır ancak bunun alternatifi zam olamaz.

Öte yandan Suriye iç savaşının kirli üslerinden İHH kapılarında çıkış yolu aranıyor; sermayenin ve NATO’nun hizasından bir santim dahi kıpırdanmıyor. Macaristan’da Orban kazanmadı, onun basit bir tekrarı olmanın ötesine geçemeyen muhalefet kaybetti; bunu siz bir düşünün!

Her şeye rağmen; iktidarın hileleriyle de birlikte başa çıkarak bu iktidarı geride bırakacağız. SOL varsa Değişir! Sadece iktidarı değil, bu sömürü düzenini de değiştirmek; eğitimin, sağlığın, ulaşımın, barınmanın ücretsiz olduğu ve gençlerin geleceğe güven duyacağı bir ülkeyi kurmak için SOL’da birleşmeye, mücadelemizi birlikte büyütmeye çağırıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir