Soğukta en büyük ihtiyaç kalın giysi

GÖKHAN KARAKAŞ /Gaziantep – Şubat ayı olmasına rağmen mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığına rağmen bölgede mart ayının daha zorlu geçeceğini söyleyen depremzedeler, meydanlara bırakılan giysiler içinden kışlık toplamaya çalışıyor.

Kalın kazak ve mont gibi giysiye ihtiyaçları olduğunu söyleyen Şahide Akdemir, “Burada kışın geçtiğini söylemek için nisan ayını geçmemiz gerekir. Kar yadığında üşümemek için kalın giysi istiyoruz” dedi. Emel Yılmaz da evlerine giremedikleri için kalın giysilerini alamadıklarını ve ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Gaziantep’in depremden en çok etkilenen ilçeleri Nurdağı ve Islahiye. İki ilçe de de enkaz kaldırma çalışmaları sürerken evleni yıkıldığı için çadırkentlerde yaşayan vatandaşlar kış koşullarına hazırlık yapmaya çalışıyor. Bir çadırda birden fazla ailenin kaldığını belirten depremzedeler yıkıntıların arasına konulan giysiler içinde kendilerine uygun olanları seçmeye çalışıyor. Nurdağı’nın merkezindeki Atatürk Mahallesi’nde çadırkentlerde yaşayan vatandaşlar çoğu kullanılmış olan giysiler içinde kalın giysi ve mont arıyor.

Çocukları ve torunları için kalın giysi bulmak için giysi dağıtma yerlerini dolaştığını belirten Şahide Akdemir, “Kış şartları zorlu geçecek. Çünkü mart ayında da kar yağar. Şu an güneş var ama gece çok soğuk oluyor. Daha kötü günlere hazırlık yapmak için kalın giysi, mont ve ayakkabıya ihtiyacımız var. Kış geçmeden rahat edemeyiz” dedi. Giysiler içinde sıcak tutacakları seçmeye çalışan Emel Yılmaz ise, “Hepimiz yağacak karı düşünüyoruz. Kalın giysiler bizi koruyacaktır. Evlerimize giremediğimiz için alamadığımız giysilerin yerine ne bulursak kabul ediyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir