Sivrisineklerin kaşındıran ısırığından kurtulun! Doğal ve mis kokulu çözümler

MİS KOKULU ÇÖZÜM

Sivrisinekler, uçucu yağlardan kaçar. Bu rahatsız edici sinekleri en etkili şekilde uzaklaştıran yağlar arasında lavanta, nane, çay ağacı ve okaliptüs bulunuyor. Yağları suyla karıştırabilir ve sprey özelliği olan bir şişeyle odanıza sıkabilirsiniz. Ayrıca sivrisinekler, karanfil ve portakal kabuğu kokusundan da hoşlanmaz.

TUZLU SU

Bir sivrisinek tarafından ısırıldığınızda vereceğiniz ilk tepki, o bölgeyi hızlı ve sert hareketlerle kaşımak olabilir. Ancak bu durum kabarcığın daha fazla şişmesine yol açabileceği gibi, yaralanmalara kadar gidebilir. Bu yöntemle hem yanma hissini azaltabilir, hem de kaşıntının sona ermesini sağlayabilirsiniz. Tuzlu suyla, kaşınan bölge üzerini çimdikler gibi yaparak bastırmanız da rahatsızlığınızı biraz olsun hafifletebilir.

BUZ

Kolay ulaşılabilirliği ve pratik olması açısından tercih edilebilecek bu yöntem sayesinde şişliklerin artmasını önlemek mümkün. Eğer kaşıntı hissiniz çok fazlaysa ve başka bir yöntem için zamanınız yoksa, bir buzla sivrisinek ısırıklarını hafifletebilirsiniz. Aynı zamanda bir buz torbasını en az yarım saat bekleterek de şişlikleri azaltabilirsiniz.

DİŞ MACUNU

Diş macunuyla sivrisinek ısırıklarını tedavi etmek çok kolay. Özellikle aşırı kaşıma sonucu oluşan ağrılı şişlikleri, bir miktar diş macunu yardımı ile hafifletmek mümkün. Bu yöntem aynı zamanda yanma hissini de ortadan kaldırabilir.

ELMA SİRKESİ

İçeriğindeki asit sayesinde kısa zamanda enfeksiyonlara iyi geldiği bilinen elma sirkesi, sivrisinek ısırığı şişlikleri için de etkili çözümler arasında. Bu yöntemi bir pamuk yardımıyla ve kısa aralıklarla uygulayabilirsiniz.

LİMON

Limon, kaşıntıları ortadan kaldırmak için son derece doğru bir tercih olabilir. Yapısı gereği hızlı çözümler veren limon sayesinde özellikle sivrisinek kaşıntılarına kısa sürede veda edebilirsiniz. Eğer aşırı hassas bir cilde sahipseniz bu yöntemi uygularken dikkatli olmanız gerek.

SOĞAN

Yemeklerin olmazsa olmazları arasında bulunan soğanın özellikle alternatif tıp içerisindeki faydaları saymakla bitmiyor. Soğan kokusundan rahatsız olmuyorsanız ve kolay ulaşabileceğiniz bir tedavi arıyorsanız, bu yöntemi uygulayabilirsiniz. Ortadan ikiye kestiğiniz soğanı sivrisinek ısırığının üzerine yaklaşık 1 dakika uygulayarak kaşıntı hissini ortadan kaldırabilirsiniz. Uygulamadan sonra sivrisinek ısırığının olduğu bölgeyi su ile iyice temizlemeyi unutmayın.

ASPİRİN

Sivrisinek ısırığının şişliğini önlemek için akla gelen ilk yöntemlerden birisi de aspirin. Özellikle yaraya dönen şişlikleri tedavi etmek istiyorsanız, 1 aspirini 1 çay kaşığı suda eriterek şişliğin üzerine hafif hareketlerle sürebilirsiniz. Bu yöntem sayesinde kaşınma hissinin de azaldığını göreceksiniz.

ISI UYGULAMAK

Böcek soktuğunda ya da sivrisinek ısırdığında cilde geçen kimyasalların yapısını bozup kaşıntıyı önlemek için ısı uygulayabilirsiniz. Bir çay kaşığının altını çakmakla biraz ısıttıktan sonra sineğin ısırdığı yere hafifçe birkaç saniye dokundurmanız yeterli olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir