Sivilcelere savaş açan ‘çiğ sarımsak’ uygulaması! Uzmanlar bangır bangır uyardı

Son günlerde sivilcelerine çare arayan TikTok kullanıcıları yeni bir yöntem keşfetti. Yüzlerinde meydana gelen sivilcelere çiğ sarımsak süren kullanıcılar, sarımsağın sivilceleri yok ettiğine inanıyor.

Korkusuz kullanıcılar tuhaf güzellik tüyosunun cilt kusurlarını hızla giderdiğini söyleyerek yüzlerine sarımsak sürüyorlar. Ancak uzmanlar sarımsağı direkt olarak yüze sürmenin iyi bir fikir olmadığı konusunda uyarıyor.

Self London’da danışman dermatolog olan Dr. Ketaki Bhate, TikTok’tan yayılan bu uygulamanın tahrişe hatta kimyasal yanıklara yol açabileceğini ve iltihap sonrası izler bırakabileceğini söyledi.

Bir başka dermatolog Dr. Shereene Idriss de aynı fikirde ve sarımsağı cilde topikal olarak uygulamanın sivilceleri temizleyemeyeceğini söyledi.

Idriss, “Hormonal sivilcelerle mücadele eden kişiler için çoğu zaman reçeteli ilaç gerekir” dedi.

Beslenme uzmanı Emily English, “Sarımsak, C ve B6 vitaminleri, manganez ve selenyumun mükemmel bir kaynağıdır. Ek olarak, sarımsak, antioksidan, anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olduğu gösterilen allisin gibi kükürt bileşikleri içerir.

Akne sorunu yaşayanlara sarımsağın yanı sıra glisemik indeksi yüksek, antioksidan içeriği zengin, Omega-3, probiyotik ve çinko ağırlıklı bir beslenme düzeni öneriyoruz” dedi.

Herkesin cildi çok farklıdır, bu yüzden genel bir yöntem herkeste işe yaramayabilir. Genellikle, akne dostu (komedojenik olmayan) ürünler ve çok fazla ürünün aynı anda kullanılmasının cildi tahriş edebilir. Bu nedenle mutlaka işi uzmanına danışmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir