Sıcaklıklar düşecek mi? Kar yağacak mı? Prof. Dr. Orhan Şen açıkladı

Sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde İstanbul’da ve bazı kesimlerde hava sıcaklıklarının düşeceği, ekim ayı soğuk rekoru kırılacağı ve İstanbul’da kar yağışının olabileceği haberleri çıktı. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Hafta sonu dondurucu soğuk geliyor” söylentisine ilişkin CNN TÜRK canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

Bugün ve önümüzdeki, günlerde bizi nasıl bir hava bekliyor sorusuna ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Şen, iddiaların tersine havaların hafta sonu ısınacağını belirterek, “Sıcaklık yarın 1-2 derece düşecek. Bugün İstanbul’da 19 yarın 17 derece olacak. Yağışlar bugün İstanbul dahil Türkiye’nin çoğu yerinde yağış var. Kuzey ilçelerinde öğlen saatlerinde bağlayacak aksam terk edecek. Rize, Artvin, Batman ve Diyarbakır’da kuvvetli yağış var. Türkiye’nin her yerinde bugün sıcaklıklar ortalama civarında. Yarın yağış azalıyor, İstanbul’da yağış yok” dedi.

Prof. Dr. Şen, “Hava sıcaklıkları hafta sonu artacak. Pastırma sıcaklarına 1 hafta daha var. İç Anadolu dahil olmak üzere sıcaklıklar artacak. İstanbul’da 20li derecelere çıkacak. Hafta sonu ve önümüzdeki hafta sonu. Sis İstanbul’da olduğu gibi diğer şehirlerde de görülebilir. Bu mevsim sık sık göreceğiz. Genel anlamda baktığımızda lokal bir sis” dedi.

KAR YAĞIŞINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Bugün ve önümüzdeki, günlerde bizi nasıl bir hava bekliyor, kar yağışı olacak mı sorusuna ilişkin Prof. Dr. Orhan Şen, “Hayır kar yağışı görünmüyor. Ne yüksek kesimlerde ne de İstanbul’da kar yağışı yok” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-80 km/saat) şeklinde esecek.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu 17

İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 20

İzmir: Parçalı bulutlu 24

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, iç kesimleri sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 26

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı geçeceği (Yağışların doğu ilçelerinde yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 19

Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 21

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 18

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak yağışlı (Yağışların yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor) 30

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir