SGK uyardı: Biz GSS prim borçlarına ilişkin IBAN göndermiyoruz

AA

Dolandırıcılık yöntemlerine bir yenisi daha eklendi.

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK), SMS gönderilmiş gibi yapılarak, vatandaşın Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının verdikleri IBAN numarasına ödenmesi isteniyor.

SGK da GSS prim borçlarına ilişkin “yanıltıcı IBAN numaralı SMS’ler” hakkında uyarıda bulunarak kendilerinin IBAN göndermediklerini belirtti.

VATANDAŞLARA “BORCUNU ÖDE” DİYE SAHTE SMS’LER GÖNDERİLİYOR

Açıklamada, son dönemde vatandaşlara, “Genel Sağlık Sigortası prim borcunun bulunduğu ve iletilen IBAN’a para yatırılarak, söz konusu borcun ödenebileceğine” dair SMS’ler iletildiğine ilişkin şikayetler geldiği belirtildi.

GSS PRİM BORCULUNUN YASAL OLARAK ÖDENECEĞİ ADRESLER

GSS prim borcu bulunan vatandaşların söz konusu prim borçlarını anlaşmalı bankalardan bankamatik, internet bankacılığı ile mobil bankacılık kanalı veya e-Devlet üzerinden yalnızca T.C. kimlik numaraları ile ödeyebildiği aktarılan açıklamada, herhangi bir IBAN numarasına para yatırmamaları gerektiği vurgulandı.

SGK, GÖNDERDİĞİ TEBLİGAT VE SMS’LERDE IBAN BİLGİSİ VERİMYOR

SGK tarafından vatandaşlara ilgili kapsamlarda bilgilendirme amacıyla gönderilen tebligat ve SMS’ler içerisinde de herhangi bir IBAN numarasına yer verilmediğinin altı çizilerek şunlar kaydedildi:

Buna göre vatandaşlarımızın kendilerine iletilen Genel Sağlık Sigortası borcunun bulunduğu ve mesajda yer alan IBAN numarasına söz konusu borcun yatırılmasına dair SMS’lere itibar etmemeleri gerekmektedir.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir