Sekiz ayda 271 kadın öldürüldü

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul – Son 8 ayda en az 271 kadın erkekler tarafından katledilirken, bu sayı temmuz ayında 33 iken Ağustos ayında 44’e yükseldi. TKDF’nin verilerine göre, 8 ayda katledilen kadınların 188’i cinayet, 83’ü de şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçti. Tutulan verilere göre, öldürülen 108 kadın evliydi, 67’si bekar, 15’i boşanmış, yedisi bir erkek arkadaşıyla yaşıyordu, 74’ünün ise evli, boşanmış mı ya da bekar mı olduğu bilinmiyordu.

Ateşli silah ilk sırada

Öldürülen 83 kadının kim tarafından öldürüldüğü belli değil ve ölümler kayıtlara şüpheli ölüm olarak geçti. 82’si birlikte yaşadığı erkek tarafından, 44’ü boşanma ya da ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından, 31’i aile içinde, 22’si tanıdığı erkek tarafından, altısı annesi ya da kardeşinin bağlantılı olduğu erkek tarafından öldürülürken, üçünün de kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi. TKDF tarafından tutulan istatistiğe göre kadınların 116’sı ateşli silahla, 58’i kesici aletle, 24’ü yüksekten düşmeye bağlı, onu boğularak öldürüldü. 63 kadının da ölüm şekline dair net bilgilere ulaşılamadı.

Geçen ay 44 kadın hayattan koparıldı

Ağustos ayında 44 kadın öldürüldü. Öldürülen 44 kadından 29’u cinayet olarak kayıtlara geçerken 15 kadının ölümü de şüpheli olarak kayıtlara geçti. Katledilen kadınların medeni durumları ise şöyle:

“21 evli, 5’i bekâr, 2’si boşanmış, 16’sının medeni durumu da bilinmiyor. Ağustos ayında öldürülen kadınların 17’si ilişki yaşadığı erkek tarafından, 8’i boşanma ya da ayrılma aşamasında olduğu erkek tarafından, 2’si aile içinde, 2’si tanıdığı erkek tarafından, 15 kişinin de kim tarafından öldürüldüğü tespit edilemedi. Kadınların 17’si ateşli silahla, 9’u kesici aletle, 2’si boğularak, 6’sı yüksekten düşme ile ölürken, öldürülen 10 kadının nasıl öldüğü bilinmiyor.”

 

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir