Savunma Sanayi Başkanı Demir’den önemli açıklamalar

Savunma Sanayi Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Askeri elektronik sanayi diye başlarsak burada çok sayıda ürünü görüyoruz ama elektronik ile başlayalım. Kaan milli muharip uçağını görüyoruz. 5’inci nesilde önemli parametrelerden birisi radar. Uzun menzilli bir radar bekliyoruz. IS radarın geliştirilmesi Aselsan tarafından devam ediyor.

MMU’ya gelene kadar AKINCI ve F-16 modernizasyon projelerimizde kullanılacak. Biz kamera ambargosundan bahsetmiştik. Artık kameraların yerine ikame ettiğimiz bir kamera, bundan sonra ne yapacağız derseniz kameralarımızın Ar-Ge hazırlığı devam ediyor.

Tank namlusunu görüyoruz. Altay tankının namlusu, bir dizi platformda ve kulede Aselsan kontrol teknolojileri ve platformlar var. Elektronik kontrol sistemleri bunun üzerinde. Leoparları, M60’ları görüyoruz. Hepsinin modernizasyonu Aselsan’ın katkıda bulunduğu konulardan bir tanesi.

İnsansız deniz aracını Aselsan yapmıyor ama yapan firmamızla beraber üzerine koyduğu kontrol sistemleri, üzerine koyduğu silah değil bir dizi sensörlerle de elektronik nitelik kazandırıyoruz. Sadece askeri değil sivil alanlarda da kullanılacak, bazen görüntü alacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir